Félmillió értékben lopott elektromos rollereket

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség letartóztatását kezdeményezte annak a férfinak, aki augusztus folyamán több mint félmillió forint értékben lopott el elektromos rollereket a város különböző pontjairól. – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

Delmagyar.hu

Fotó: Illusztráció:Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2024. augusztus 12-én, a sportuszoda előtt egy közlekedési eszközt feszített ki a zárjából, majd két nappal később három másik rollert tulajdonított el, amelyeket tárolókban zártak le. Az eltulajdonított rollereket ismeretlen személyeknek adta el, amivel a sértetteknek 88.000 és 200.000 forint közötti kárt okozott.

A lopás bűncselekménye miatt indított eljárás során az ügyészség a férfi letartóztatását javasolta, figyelemmel arra, hogy fennáll a büntetőeljárás meghiúsításának és a bűnismétlésnek a veszélye. Emellett a gyanúsítottat korábban már három alkalommal elítélték vagyon elleni bűncselekmények miatt, és elfogásakor is öt büntetőeljárás volt ellene folyamatban.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett az ügyészi indítvánnyal, és egy hónap időtartamra elrendelte a férfi letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában