Menekültek a migránsok

Suki Zoltán

Fotó: Csudai Sándor

Csütörtökön összesen 53 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság. Bács-Kiskun vármegyében 22, Csongrád-Csanád vármegyében 31 emberre bukkantak. 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Békés vármegyei Dombegyházon egy embercsempész is lebukott. A rendőrök egy román honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy fehérorosz állampolgár vezetett. A járműből az intézkedés megkezdése előtt több ember futva menekült el. A helyszíni terepkutatáson 17 illegális migránst találtak. 

Az MTI pedig arról számolt be, hogy német hatóságok pénteken őrizetbe vettek egy radikális iszlamista nézeteket valló szíriai állampolgárt, aki a gyanú szerint bozótvágókésekkel felszerelkezve készült katonákat gyilkolni a bajorországi Hof városában. A 27 éves gyanúsított a merénylethez két, negyven centiméter hosszú bozótvágókést szerzett be, amelyekkel a Hof városában ebédszünetüket töltő szövetségi hadsereg katonáit akarta megtámadni. Az ügyészség közleménye szerint a lehető legtöbb katonával akart végezni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában