Embercsempészt fogtak el Mórahalomnál

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

Szombaton összesen 26 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban – közölte vasárnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Az illegális bevándorlókat Csongrád-Csanád vármegyében, Ásotthalmon és Mórahalmon találták. 

Mórahalmon egy embercsempészt is elkaptak. A rendőrök egy lengyel rendszámú kocsit ellenőriztek, amit egy moldáv állampolgár vezetett. A járműben 3 migránst találtak. 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, szír, indiai, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az embercsempész ellen pedig eljárást indítottak.

Ugyancsak szombaton, a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán a rendőrök 80 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje a határt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában