Spájz vagy fagyasztó

2 órája

Délmagyar podcast: így tároljuk a zöldséget, gyümölcsöt télire

A jó gazda jutalma a betakarítás, ami nemcsak a szántóföldeken, hanem a kiskertben is nagy öröm. Amilyen zöldséget, gyümölcsöt az ember megtermel magának, azért nem kell fizetni. Sipos gazda tanácsai arról, hogyan tároljuk ezeket a növényeket.

Kovács Erika

Egész nyáron jó alapanyagként szolgált a napi étkezésekhez. Még nagyobb öröm, ha az ember többet tudott termelni, mint amire szüksége volt. Ilyenkor ezt a többletet eltesszük télire, jól jön az akkor is. Sipos gazda podcastunkban arra ad tippeket, mit, hogyan érdemes tárolni.

Sipos gazda, spájz, tárolás
 Üres kamrának bolond a gazdája – tartja a közmondás. Mi azért így nem fogalmaznánk, az azonban tény, hogy igyekszik, aki csak tud, bespájzolni télire, mert akkor van mihez nyúlni az ételkészítéskor. Sipos Gazda adott tanácsokat.

Akciósan is bespájzolhatunk, de hová tegyük?

Akinek nincs kiskertje, van, hogy akciósan jut hozzá a zöldségekhez, gyümölcsökhöz. Olyankor igyekszik mindenki többet vásárolni. Milyen jó lesz az egy-két hét, vagy hónap múlva…

Sipos gazda beszélt a hajdani tárolásmódokról is

Igen ám, de hogyan kell úgy tárolni a zöldségeket és gyümölcsöket, hogy ne romoljanak meg, és sokáig frissek maradjanak? Nincs minden ház alatt pince, ma már csak alig valaki készít vermet. Régen nagyon sok praktikát alkalmaztak eleink, erre is rávilágít Sipos József növényorvos, vagyis Sipos gazda a podcastunkban.

Ha még spájz sincs, jó a fagyasztó is?

A kisebb lakásokban már a spájz sem nagyon fér el. Van viszont fagyasztó, csakhogy oda nem lehet mindent beletenni, illetve lehet bármit, de kiolvasztás után sok mindennek nagyon megváltozna az íze.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában