Másodszor nyerték el

2 órája

Mecénás-díj a Givaudannak

A makói Angyalsóhaj Alapítvány minden évben külön elismeri annak a támogatójának a segítségét, aki a legnagyobb hozzájárulást nyújtotta tevékenységéhez. A Mecénás-díj idén – már másodszor – a Givaudan Hungary Kft-hez került.

Szabó Imre

Az Angyalsóhaj Alapítványt azzal a céllal hozta létre 2016-ban Farkas László alapító és felesége, Farkas Éva Erzsébet fővédnök, hogy a makói, Makó térségi családok új lehetőségekhez jussanak szociális és oktatási téren. Ennek jegyében oszt többek között adventi játék- és élelmiszercsomagot, meleg ételt és tűzifát a rászorulóknak, segíti pénzzel a tehetséges, de szerény körülmények között élő fiatalok tanulását. Ez éves szinten ezernél is több embert, illetve családot érint. A tevékenység anyagi hátterét adománygyűjtő akciók és támogató vállalkozók révén teremtik meg. Közülük a legnagyobb adományozók felajánlását köszöni meg minden évben a 2017-ben életre hívott Mecénás-díj. 

Mecénás-díj, Givaudan, Makó
A Mecénás-díj átadása után Farkas Éva Erzsébet, a makói Angyalsóhaj Alapítvány fővédnöke és Karkas Mihály, a Givaudan Hungary Kft. ügyvezetője. Fotó: Angyalsóhaj Alapítvány

Mecénás-díj másodszor a Givaudannak 

Az Angyasóhaj idei kitüntetettje a Givaudan Hungary Kft. – adta hírül közösségi oldalán az alapítvány. A svájci központú cég a világ piacvezető ízesítő- és illatanyag-gyártója; több mint 185 helyszínen közel 17 ezer embert foglalkoztat világszerte, és az egyik legnagyobb termelőüzeme a 2012 óta működő makói. A Givaudan Hungary Kft. társadalmi szerepvállalása kiemelkedő és példaértékű: számos más civil szervezet és jótékonysági akció mellett évek óta támogatja az Angyalsóhaj Alapítványt is. Ennek elismeréseként vehette át az idei Mecénás-díjat jelképező bronz kisplasztikát a vele járó oklevéllel együtt a hét végén Farkas Éva Erzsébet fővédnöktől a Hagymaházban Karkas Mihály igazgató. A Givaudan egyébként 2020 után már másodszor kapta meg ezt az elismerést. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában