1500 kilométert gyalogoltak

2 órája

Kötetet mutatnak be egy 150 éves diákkalandról

Ötven nap alatt 1500 kilométert gyalogolt 150 évvel ezelőtt két érettségi előtt álló, délvidéki fiatal. Kalandjaikról és élményeikről szól az a kötet, amelyet kedden mutatnak be Szegeden.

Delmagyar.hu

Különleges történelmi olvasókönyvet mutatnak be október 29-én, kedden 18 órától a Millenniumi Kávéházban a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége szervezésében. 

Séta érettségi előtt Zombortól Udvarhelyig, könyvbemutató, Szeged
 

Nikowitz Oszkár Séta érettségi előtt Zombortól Udvarhelyig (meg vissza) című kötetét ismerhetik meg a résztvevők. Két érettségire készülő, zombori fiatal merész vállalkozásáról szól a kötet. 1877-ben hazafias lelkülettel vágtak neki a Székelyudvarhelyig tartó útnak gyalog. Ötven nap alatt több mint 1500 kilométert tettek meg. Az átélt eseményekről, a meglátogatott településekről, az ott látott népi viseletekről, a végigkóstolt ételekről és a változatos szálláslehetőségekről írtak a naplóban. A szerzővel Kisimre Ferenc publicista beszélget. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában