Labdarúgás

2 órája

A HFC közel járt a bravúrhoz a listavezető ellen

Pontot rabolt a listavezetőtől, mégsem maradéktalanul elégedett. Még félóra sem telt el a mérkőzésből, a HFC már 3–0-ra vezetett itthon a Tiszakécske ellen. A vendégek a 65. percben egyenlítettek, majd újból vezetést szereztek a vásárhelyiek, de 4–4-gyel fejeződött be a 13. forduló mérkőzése a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjában.

Becsei Dávid

A sárga-kék mezes HFC elvett egy pontot a listavezető Tiszakécskétől, de akár győzhetett volna is.

Fotó: Karnok Csaba

Jól kezdte a mérkőzést a HFC. Nekiestek a hazaiak a Tiszakécskének agresszív letámadással, aminek köszönhetően az 5. percben egy labdszerzést követő labdajáratás végén a hosszún érkező Guth Ádám 15 méterről, jobbról kilőtte a rövid felső sarkot, 1–0.

HFC, listavezető Tiszakécske, Gréczi Márton
Félig tele, félig üres a pohár. A HFC háromgólos előnyből játszott döntetlent a listavezető Tiszakécske ellen.
Fotó: Karnok Csaba

A korai előny tudatában sem állt vissza védekezni a Vásárhely. A 14. percben Mahler gyűjtött be egy labdát, a hosszúra ívelésre pedig Gréczi érkezett jó ütemben, aki egy pattanásból óriási gólt ragasztott a hálóba, 2–0. A napos, őszi időben megrendezett bajnokira sok szurkoló érkezett, élvezetes meccset láthattak.

Még harminc perc sem telt el a mérkőzésből, amikor háromgólosra hízott a különbség. Egy kontrából Gréczi Márton lépett ki a védők között, akit visszahúztak, majd az elcsúszó védő elsodorta. A megítélt büntetőt a sértett értékesítette, 3–0.

Beszorult a HFC

Nem szándékozott visszaállni védekezni a HFC a nagyobb előny tudatában sem, de a 48. percben máris szépített a listavezető Tiszakécske. Egy oldalról belőtt labdára Antal Gábor centerezett jól, 3–1. Ezután beszorult kicsit a HFC a saját térfelére, nem tudta kihozni a labdát. Lesgyanús szituációban született meg a vendégek második találata. Egy jobb oldalra kilőtt labda után les miatt megálltak a hazai védők, az asszisztens viszont nem jelzett, így a középre lőtt labdából érvényes gólt szerzett Burdika, 3–2.

Kiegyenlítettek

A 65. percben a Vásárhely rúgott szabadrúgást. A köríven belül két hazai védő őrizte Burdikát, aki a megszerzett labdával közülük tudott kiugrani és egy az egyben menni Vaits-csal, 3–3.

Nem omlottak össze

A 73. minutumban egy jobb oldalról erőből becsavart labdát fejelte be a léc alá Sipos Gábor, 4–3. Nem sikerült megőrizni viszont a három pontot, a 83. percben Takács Tamás az ötösön belül kiszorított helyzetből a kapus és a rövid kapufa között állította be a 4–4-es végeredményt.

Helyi rangadóval folytatják

November 3-án, vasárnap 13 órától Csongrád-Csanád vármegyei rangadót rendeznek az NB III.-ban. Az SZVSE látja vendégül a hódmezővásárhelyieket.

Szűcs Róbert: – Egyenrangú partnerei voltunk az NB II.-be vágyó Tiszakécske csapatának. Mindent megtettek a srácok a győzelemért, sajnálom, hogy végül döntetlen lett a vége. Ha úgy játszunk tovább, mint most a listavezető ellen, akkor nem gondolom, hogy lesznek problémáink.

Hódmezővásárhelyi FC–Tiszakécske 4–4 (3–0)
Labdarúgás, Dél-keleti csoport, 13. forduló. Hódmezővásárhely, 350 néző. Vezette: Muhari Gergő (Baghy, Gordos).
HFC: Vaits – Gréczi (Czékus, 83.), Török, Mahler (Simon D., 88.), Dóra D., Tóth P. (Herczeg, 88.), Guth, Zana, Rabecz B., Zámbori D., Povázsai (Sipos G., 59.). Megbízott edző: Szűcs Róbert.
Tiszakécske: Prokop – Grünvald, Pintér (Sipos Z., 84.), Balázs B., Takács Zs., Géringer (Marsa, 30.), Szekér, Sallai (Burdika, a szünetben), Valencsik, Antal G., Vajda (Takács T., 30.). Edző: Balogh Pál.
Gólszerzők: Guth (5.), Gréczi (14., 27. – a másodikat 11-esből), Sipos G. (73.), ill. Antal G. (48.), Burdika (61., 65.), Takács T. (83.).

Ezúttal sem tudott pontot szerezni az SZVSE Budapesten.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában