Hatalmas siker Szegeden: 7 világbajnoki érem a magyaroké!

Delmagyar.hu

Október 4-5. között a szegedi Maty-éri evezőspályán rendezték meg a III. Masters és az I. Utánpótlás 25 Feeder Világbajnokságot, ahol a magyar versenyzők kiemelkedő sikert arattak. A világbajnokságon 19 nemzet 28 csapata vett részt, és a magyar csapatok elképesztő teljesítménnyel hét érmet szereztek a lehetséges nyolcból! Négy aranyérem mellett hazánk egy ezüst- és két bronzérmet is bezsebelt.
Az utánpótlás kategóriában ez volt az első világbajnokság, melynek létrejöttében a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) kiemelt szerepet vállalt. A fiatalok mellett a sportág mesterei is harmadik alkalommal versenyeztek, és a magyar csapat szédületes teljesítményt nyújtott, különösen a második napon. Ekkor sikerült ledolgozni az angol csapat előnyét, így Magyarország 24 ponttal megnyerte a masters feeder világbajnokságot. Anglia a második helyen végzett 28,5 ponttal, míg Románia lett a harmadik 39 ponttal.

MOHOSZ, Horgász, Szeged, Maty-ér
 

Ez az eredmény ismét bizonyítja a magyar horgászok világszintű helytállását és tehetségét, erősítve Magyarország pozícióját a sportág nemzetközi színterén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában