Futópályát avattak Szőregen - galériával, videóval

Futópályát adtak át szombaton a szőregi Monti Sándor parkban. A 800 méter hosszú rekortán pályában 6 méteres szintkülönbség van, ilyen nincs másik a városban.

Timár Kriszta

Önkormányzati forrásból, 150 millió forintért 800 méteres rekortán futópályát építettek a szőregi Monti Sándor parkban. A beruházást szombaton sportrendezvénnyel adták át. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester elmondta, a városvezetés célja, hogy Szeged minél zöldebb és egészségesebb település legyen. Ezért fontosak az ilyen beruházások, melyek egyszerre szolgálják a helyi közösségeket és szabadidős tevékenységnek biztosítanak helyszínt. 

Futópálya, Szóreg, átadó
A város egyetlen, szintkülönbséges futópályáját adták át Szőregen. Fotó: Karnok Csaba

A városban ez az egyetlen futópálya, ami nem teljesen vízszintes: a nyomvonal egy dombra is felvisz, így az alföldi sportolók is kipróbálhatják az emelkedőn való futást, mely egyébként hét méteres szintkülönbséget jelent. A területen kiépítették a közvilágítást is, több ponton alakítottak ki pihenőhelyet, vannak fitnesz eszközök és növényeket is telepítettek. 

A beruházás minőségi ugrás Szőreg életében

 – jelentette ki Avramov András önkormányzati képviselő, aki elárulta, sok terv van még a terület hasznosítására, melyet ugyan a helyiek még mindig bányaként ismernek, de mostanra már szabadidőpark jelleget öltött.

Az átadást közös futással ünnepelték a résztvevők, majd helyi sportegyesületek mutatkoztak be: ismerkedni lehetett az íjászattal, különféle küzdősportokkal és a kardvívással is. A kicsik pedig ugrálóvárban vezethették le mozgásigényüket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában