Veszélyesnek találják a multicég parkolóját

Egy olvasónk véleménye szerint balesetveszélyt okoz a makói Penny parkolójában a bevásárlókocsik nemrégiben áthelyezett fedett tárolója. A kereskedelmi multicég elmagyarázta, miért éppen oda került, és ígéretet tett arra, megvizsgálják, mit lehet még tenni a biztonság érdekében.

Szabó Imre

Zaklatott hangon hívott bennünket nemrégiben egy olvasónk amiatt, hogy szemtanúja volt egy veszélyes helyzetnek az egyik kereskedelmi multicég makói áruházának bejárata előtt – csak a szerencsén múlt, hogy nem történt közlekedési baleset.

A multicég makói áruházának parkolója.
A multicég makói áruházának parkolója. Fotó: Szabó Imre

Veszélyes a multicég makói parkolója? 

Mint az illető elmondta, a Penny makói parkolójában egy valószínűleg nem eléggé körültekintően vezető sofőr kis híján elütött egy egyébként mozgáskorlátozott, nehézkesen mozgó embert. Ez azért fordulhatott elő, mert a bevásárlókocsik tárolója mögül lépett az úttestre, így az autós nem vette észre.

– Szerintem ez így nagyon balesetveszélyes. Nem kellett volna a parkolóba költöztetni a tárolót – vélekedett.

A bevásárlókocsikat eddig közvetlenül a bejárat mellett tárolták, és valóban nem zavarta a közlekedőket, nem takarta a kilátást. Ott jelenleg – mint magunk is meggyőződtünk róla – az üvegvisszaváltó hely van.

A veszélyforrások felmérése után választották

Olvasónk észrevételét továbbítottuk az áruházláncnak. Megkérdeztük, biztonságosnak tartják-e ezt a megoldást, illetve kellett-e engedélyeztetni a tároló elhelyezését? Ez utóbbi kérdésre nem kaptunk választ, ám a cég reagált érdeklődésünkre.

– Az üvegvisszaváltó automaták telepítése miatt a legtöbb üzletben át kellett helyeznünk a bevásárlókocsikat – jelezték válaszukban.

Azt is megírták, hogy a parkoló területére az esetleges veszélyforrások felmérése után esett a választásunk, ugyanis a gyalogosforgalom miatt ezen a területen kizárólag kiemelt figyelemmel és korlátozott sebességgel lehetséges a közlekedés.

– A visszajelzések mentén meg fogjuk vizsgálni, hogyan tehetjük a tárolót még biztonságosabbá – ígérték továbbá közleményükben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában