2 órája
Szakácstanulóból éremesélyes: a mórahalmi fiatal remekelt
Többszörös mórahalmi siker. Második helyezést ért el a Colosseum Hotel a 25 szállodát felvonultató Accent Hotels vendéglátóipari versenyén. A szállodát Szekeres Ádám képviselte. A 20 éves fiatalember, aki Pető Ádám séf mentorálásával készült a megmérettetésre, a Tóth János szakképző iskola diákja volt.
Második lett a mórahalmi Colosseum Hotel az Accent Hotels szállodái számára rendezett belső, Accent Gasztro Akadémia versenyen. A hotelt Pető Ádám séf segítségével Szekeres Ádám, a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium egykori diákja képviselte. Ádám sikereiről korábban többször írtunk lapunkban. Két éve ő kapta a Szeged Szakképzéséért díjat diák kategóriában. Azóta a Colosseum büszke munkatársa. A séf és Ádám elmesélték, hogy a 25 szállodából álló Accent Hotel lánc 19 magyar egysége versenyzett a megmérettetésen. Miután Ádám megnyerte a regionális versenyt, részt vehetett a múlt heti döntőn Budapesten, ahol nagyon szépen szerepelt.
A séf sokat segített a fejlődésben. Bíztam benne, hogy megfelelő háttérrel sikereket érhetek el a versenyen és a szakmában is
– mondta a 20 éves fiatalember.
A versenyzőknek előre meghatározott alapanyagok felhasználásával kellett levest, főételt és desszertet készíteniük három óra alatt. Ádám körtés zellerkrémlevest készített márványsajthabbal és dióval, sült pisztrángot kapros tökfőzelékkel és fehérbor fátyollal, valamint citromos granitát, ami egy olasz desszert. A csapattal tartott egy 11. osztályos diák, Batik Martin is. A Colosseum séfjének ötlete volt, hogy megmutassák a versenyt a szakképzőiskola legjobb szakácstanulójának. Reményeik szerint a jövőben ezzel motiválni tudják az iskola többi diákját is.