Várandósan halt meg a szegedi klinikán a háromgyermekes édesanya

Legnagyobb gyermeke 18. születésnapja előtt hat nappal hunyt el az a nagytőkei édesanya, aki életét vesztette múlt héten a szegedi nőgyógyászati klinikán. Tizenkilenc hetes terhes volt, ügyében büntetőeljárás indult a Szegedi Tudományegyetem ellen. Az édesapa nyilatkozott a Délmagyarországnak.

Timár Kriszta

Mulasztás, hanyagság. Ezzel indokolta, miért veszítette el feleségét és még pocakban lévő gyermekét egy Nagytőkén élő édesapa egy héttel ezelőtt. A 24. hu írta meg elsőként pénteken, hogy egy várandós nő és a magzata hunyt el a szegedi klinikán, amely miatt a SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ belső vizsgálatot folytat.

meghalt, várandós, SZTE
A szegedi nőgyógyászati klinikán halt meg a háromgyermekes édesanya, ügyében büntetőeljárás indult. Archív fotó: Török János

A várandós nőt otthonából vitte egy mentő Szegedre. Több napig volt a kórházban, mielőtt meghalt. Az ügyben halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult büntetőeljárás ismeretlen személlyel szemben, a büntetőfeljelentést a család ügyvédje, Ábrahám László tette meg.

A három kiskorú gyermekével özvegyen maradt édesapa, Varga József lapunknak mesélte el, mi történt feleségével. 

Méhen belül meghalt a magzata

Szűk két hete, vasárnapra virradó hajnalban a feleségem azt érezte, hogy elfolyt a magzatvíz. A harmadik közös gyermekünket vártuk, 19 hetes volt a kisbabánk. Tudtuk, hogy valami nagyon nincs rendben, ezért egyből mentőt hívtunk, ami Szegedre vitte. Végül vasárnap délutánra állapították meg a nőgyógyászati klinikán, hogy meghalt a magzat. Azt mondták, hétfőn indítják majd be a szülést

 – idézte fel a történteket.

Csakhogy hétfőn reggel az asszony rosszul lett, innentől kezdve pedig megindult egy olyan folyamat, amelyet a nyomozás miatt József részleteiben nem akart elmesélni. Feleségét műtötték, újra is élesztették, de végül múlt hét pénteken elhunyt, hátrahagyva egy 4 éves kislányt, egy alig 7 esztendős kisfiút és előző házasságából született legnagyobb fiát, aki csütörtökön töltötte be 18. életévét.

Komoly kártérítésre kötelezhetik a szegedi egyetemet

Bár József végig feleségével volt, ennek ellenére szinte semmit nem tud arról, mi történt pontosan, a szegedi egyetem hírzárlatszerűen vigyáz a dokumentumokra. Még semmit nem adtak ki az ügyről, pedig már a boncolásról is intézkedtek a hatóságok. Hatósági boncolás állapítja majd meg, mi okozta az édesanya halálát, vagyis nem a SZTE patológiai intézetében végzik ezt az eljárást

 – lapunknak mondta Ábrahám László. Hozzátette, amennyiben az orvos hibázott, komoly kártérítést kell, hogy fizessen a Szegedi Tudományegyetem.

meghalt, várandós, SZTE
Több napig volt a kórházban mielőtt meghalt. Fotó: Archív fotó / Karnok Csaba

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában