Halászlé és tök is volt minden mennyiségben – galériával

Több mint ötven csapat főzött halászlét, és sokan sütöttek tökös süteményeket az idei Dorozsmai Tökfesztiválon. Volt azonban, aki egy igazán különleges halétellel készült, ráadásul először próbálkozott vele, de persze főzött halászlét is.

Suki Zoltán

Ismét megtelt szombaton a dorozsmai művelődési ház udvara, ahol most hétvégén rendezték a 14. Dorozsmai Tökfesztivált, ami a nevével ellentétben nem csak a tökös ételekről szólt. A fesztiválon hagyományosan halászlét is főztek, nem is keveset, több mint ötven csapat ragadott fakanalat. Voltak azonban, akik különleges ételekkel készültek, és olyanok, is akik a tökös süteményeken kívül faragták is a zöldséget.

Halászlé, tök, ünnep, emberek
Sokan voltak a művelődési ház udvarán. Fotó: DM

Ez itt nálunk a környező országokban ismert étel, Szerbiában szokták a halászok és a szegény emberek így sütni a halat, kint a vízparton

 – mondta Lovai István egy fából készült nyárs mellett, amire halak voltak felhúzva.

Halászlé is készült azért

A férfi azt is elmondta, hogy most próbálkozott életében először ezzel a módszerrel, és nagyon bízik a sikerben. 

– Vannak nehézségek, küszködünk, de ha minden jól megy, nagyon finom lesz a végén – tette hozzá, aki azért halászlét is készített.

A rendezvényen ott volt Kiskundorozsma önkormányzati képviselője is, aki most ugyan nem főzött, de lelkesen kóstolgatta az ételeket.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy ma már a 14. Tökfesztivált rendezhettük meg. Én már három éve, amióta képviselő vagyok igyekszem a munkámmal minden évben többet hozzáadni ehhez az amúgy is színvonalas rendezvényhez

 – mondta Ruzsa Roland.

A képviselő hozzátette, hogy nem lehet szó nélkül hagyni a művelődési ház dolgozóit sem, akik mindent megtesznek minden évben a rendezvény sikeréért. 

Sikeres volt a rendezvény

– A fesztivált a következő években is megrendezzük, mert úgy gondolom, hogy a dorozsmaiak annyira szorgalmas emberek, hogy megérdemlik ezt, és a hasonló rendezvényeket. Ráadásul ezzel a fiatalok is helyben maradnak, jól érzik itt magukat. Még azt is hozzá kell tennem, hogy a dorozsmai közösség rendkívül összetartó, ami ezen a rendezvényen is jól látszik, aminek a megrendezését Mihálffy Béla országgyűlési képviselő is hozzájárult – mondta még Ruzsa Roland.

Az ételeket végigkóstolta Barta Lászlóval, aki 35 éve vezeti az Algyői Halászcsárdát, és Vajtó László gasztroműsorvezető is, és mindketten azt mondták, hogy bármelyik csapathoz szívesen elmennének vendégségbe. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában