Európai Camino

2 órája

Várják haza a zarándokot

Imre Péter Géza

A Kisteleken élő, Balástyán dolgozó Zelei György azért kezdett gyalogolni, hogy fájó térdeit gyógyítsa a mozgással, és az utóbbi 7 évben rengeteg kilométert tett meg. Életformája lett a gyaloglás, járt az El Caminon, a Mária Úton és az Országos Kékkört, vagyis a három Kéktúra útvonalat is teljesítette. 

Zelei György, El Camino, zarándok
Zelei György Fotó: DM

Ezúttal újabb nagy kaland végéhez ér: Lisszabonba repülővel utazott, onnan viszont – érintve számos zarándokhelyet, mint Fatima, Santiago de Compostela és Lourdes – gyalog indult haza. Szeptember 20-án már Budapesten, a 0-ás kilométerkőnél, az Európai Camino kezdeténél volt, ott fénykép is készült a fáradt vándorról. De még nem állt meg, haza kell gyalogolnia Balástyára és Kistelekre.

Balástyára, a kapitánysági vasútállomáshoz szeptember 28-án, szombaton 12.30-ra érkezik meg Zelei György a Lisszabontól tartó 4600 kilométeres zarándoklatról. Aki fogadni szeretné, Szekeres Csaba felajánlásával busszal elé mehet, ami 12 órakor indul az új iskolai konyha elől, ott lehet jelentkezni. A vasútállomástól gyalogosan is el lehet kísérni a templomig, ahol hálaadás lesz a zarándoklatért, hazatérése örömére, majd a falunapokon, a rendezvénytéren lesz a hivatalos fogadás. Az ünneplés vasárnap Kisteleken folytatódik, ahol 10.30-tól tartanak hálaadó szentmisét, utána állófogadás lesz a templom előtt.

Képalá:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában