Helyi életstílus

2024.09.15. 09:30

Autómentes nap lesz Szegeden is

Suki Zoltán

Autómentes nap – Utazzon velünk a család! címmel rendezik meg Szegeden az idei autómentes napot. A Szegedi Közlekedési Kft. azt közölte, hogy szeptember 16-án, hétfőn üzemkezdettől szeptember 22-e, vasárnap üzemzárásig lesz az akció. Ezalatt az Európai Mobilitási Hét „Autómentes Nap” rendezvényeihez csatlakozva a szegedi helyi, menetrend szerinti, közösségi közlekedési járműveken egy személygépkocsi érvényes forgalmi engedélyével kettő felnőtt és három gyermek ingyenesen utazhat.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A rendezvény egyik hosszú távú célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járókat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Ilyen módon hozzá kíván járulni az emberek egészségének és életminőségének javításához.

Hagyományosan minden évre megfogalmazzák a rendezvény aktuális mottóját. A városok a mottóban megfogalmazott központi gondolatsor köré szerveznek programokat, amellyel a település lakóinak tájékoztatását és tudatformálását próbálják elérni.

1997-ben La Rochelle-ben, egy franciaországi városban rendeztek először autómentes napot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában