Több mint 40 országból érkeztek kajak-kenusok Szegedre

22 órája

Olimpiai reménységek: verseny a Maty-éren

Csütörtöktől vasárnapig tart a szegedi Maty-éren a fiatalok egyik legnagyobb kajak-kenu eseménye. Az olimpiai reménységek versenye ezúttal több mint 40 ország utánpótlás korú sportolóját vonzotta Szegedre.

Mádi József

Egyenmelegítős csoportok vándorolnak reggelente Szeged különböző szintű szállásait magában foglaló részein. Az ukrán csapat például a Pacsirta utca és a Kossuth Lajos sugárút találkozásánál várták azt a buszt, amely elviszi őket a Maty-érre.  Az olimpiai reménységek versenye több sportágban is a visegrádi országok között fennálló, nagy hagyományokra visszatekintő kölcsönös együttműködés eredménye, kajak-kenuban évről évre az egyik legnagyobb és legrangosabb nemzetközi utánpótlásverseny a naptárban.

olimpiai reménységek
Az olimpiai reménységek versenyére megtelik majd a Maty-ér. Fotó: Karnok Csaba

Idén több mint 40 országból érkeznek fiatal sportolók, hogy az U15-ös, az U16-os és az U17-es korosztályokban megmérkőzzenek egymással. Legtöbbjüknek ráadásul ez lesz az első nemzetközi versenye, tehát tapasztalatszerzés céljából is kiváló lehetőség a jövő olimpiai reménységeinek.

Olimpiai reménységek: négy nap a Maty-éren

Az MVM Szegedi VE sportolói is jelentős létszámban vesznek részt a Maty-ér vizén tartandó eseményen. A klubot Zs. Somló Zsuzsanna, Barna Sára, Molnár Ádám István, Kis Máté Zalán, Molnár-Gábor György, Kiss Martin Vajk, Barna Dávid Zsombor és Molnár Lukács Ivo képviseli a négy napos eseményen.

Az esemény csütörtök 8 órakor kezdődik, és majdnem 19 órakor ér véget a nap, amelyen elő-és középfutamokat rendeznek. Péntek megint  8 órakor startolnak a futamok, ekkor délután már lesznek finálék is. Szombat és vasárnap szintén 8 órás a kezdés, a délutáni program pedig ugyancsak a finálékról szól.

2023-ban az olimpiai reménységek versenyén az MVM Szegedi VE kenusa, Gyányi Milán négy aranyérmet nyert. 

Itt követhetők az idei verseny eredményei.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában