Telt házas gálát tartott a vásárhelyi Innovatív SE

2024.07.08. 18:00

Artista örökség:a légtorna nem csak felnőtt nők sportja - Fotók

Különösen látványos, 43 koreográfiát felvonultató légtáncgálát tartottak hétvégén Vásárhelyen. A szervező Innovatív SE belekerült a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ mentorprogramjába.

Tábori Szilvia

Fotó: Kis László

Zuhanás, bukfenc a levegőben, kitartott pozíciók. Művészet, akrobatika; sport és tánc egyszerre. Az eredetileg cirkuszi műfajként, az artista világból ismert légtorna, köztük a sokaknak kicsit még ellentmondásos rúdtánc, vagy pole fitness a kétezres évek elején jelent meg hazai stúdiókban és lett villámgyorsan népszerű. 

artista-oroksega-legtorna-nem-csak-felnott-nok-sportja
A légtorna minden harcával együtt is egy örök csoda. Fotó: Kis László 

A műfaj egyik vásárhelyi képviselője, az Innovatív Sportok Egyesületének elnöke, Bartyikné Oláh Gabriella szerint a légtorna egy olyan sport, amely újjáépíti a lelket és a személyiséget. A testedzések egyik elismert és dinamikusan fejlődő formája, jelentős fizikai erő, rugalmasság és állóképesség kell hozzá. 

A szervezet július első hétvégéjén, két egymást követő telt házas előadással rendezte meg a II. Légtánc Gálát a vásárhelyi művelődési központ színháztermében, ahol kiderült az is, hogy az eseményt szervező Innovatív SE belekerült a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ mentorprogramjába.

– Kell egy kapaszkodó, amitől elhiszed, hogy jó vagy, több vagy. A légtánc minden fájdalmával és harcával együtt is egy csoda. Megtalálhatja benne önmagát minden korosztály, a tini, az útkereső huszonéves, a világmegváltó harmincas, sőt, minden generáció – mondta el Bartyikné Oláh Gabriella köszöntőjében. 

A rendezvény előtt lapunknak arról beszélt, hogy a légtornász legfontosabb tulajdonsága a kitartás, minden egyéb készség fejleszthető. 

– Aki beleszeret ebbe a műfajba, megérzi, hogy milyen sokat adhat a léleknek, az önbizalomnak. Tévedés, hogy csakis a felnőtt nők sportja, a gyerekeknek is szüksége van rá. Az iskolai teljesítménykényszer, a megfelelni akarás sokat árt az iskolás korosztálynak, de látom ahogyan mindez szertefoszlik az edzéseken – magyarázta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában