Szegedi hírek

2023.04.26. 14:00

Olimpikonok is versengtek a Trapp Napon - Galéria

Profi sportolók is teljesítettek ügyességi kihívásokat az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézet Trapp Napján. A sportrendezvény szervezése idén is a végzős sport- és rekreációszervező szakos hallgatók vizsgafeladata volt.

K. K.

A Büntetésvégrehajtás munkatársai kutyás bemutatót tartottak a hallgatóknak. Fotó: Karnok Csaba

A sport és az egészségmegőrzés kapta a főszerepet az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézetének Trapp Napján, amelynek a Topolya sori Sportcsarnok adott otthont szerdán. A rendezvény több mint harmincéves hagyománya a karnak, megvalósítása idén is a végzős sport- és rekreációszervező szakos hallgatók vizsgafeladata volt, akik gazdag programcsokorral kedveskedtek hallgatótársaiknak. 

A sportnapot  Hajdúné Petrovszki Zita, az SZTE Testnevelési és Sporttudományi Intézet vezetője nyitotta meg, aki elmondta, a sportrendezvény megszervezése hasznos tapasztalatokkal gazdagítja évről évre a hallgatókat. Kiemelte, sportszakemberként, testnevelőként és edzőként is a későbbiekben kaphatnak hasonló megbízást. 

– A sportrendezvénynek elsősorban az a célja, hogy felhívjuk az egészséges életmódra a figyelmet, különös tekintettel a sportolásra. Mindegy, hogy milyen sportág, a lényeg a rendszeresség – mondta az intézetvezető. 

A Trapp Napon olimpiai érmesek, szegedi sztársportolók is részt vettek. Olasz Anna és Pádár Nikolett úszók, Nagy Péter súlyemelő, Mocsári Bence paratriatlonista, Kis Máté ökölvívó, valamint a Vidux-SZRSE férfi röplabdásai is megjelentek. A profi sportolókat rövid beszélgetés után rögvest kihívások elé is állították a szervezők. Két csapatban versengtek palack amőba kihívásban, valamint kapuralövésben, utóbbi feladatot floorball ütőkkel kellett teljesíteniük. Kora délután a Pick Szeged kézilabda csapat néhány játékosa is ellátogatott a rendezvényre. 

A résztvevők különböző bemutatókat tekinthettek meg a nap során, mint például a Büntetésvégrehajtás kutyás bemutatóját, a Sun City Rúd Fitness Szeged sportolóinak performanszait, valamint Varga Máté kötélugrás bemutatóját. Majd csapatversenyek, köztük lézerfegyveres ügyességi verseny is várta a hallgatókat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában