Fa a mesékben, mese a fában

2020.10.07. 16:21

Mese egy előkertről

Volt egyszer, hol nem volt, talán az Óperenciás tengeren is túl – volt egy nagyon pici mesevilág. Olyan pici, hogy elfért egy előkertben, a szegedi Kecskeméti utcában.

Farkas Judit

20200919 Szeged Nap színese: miniház egy fa tövében a Kecskeméti utcában. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Aki sok mesét olvasott, az tudja: tündérek, manók, koboldok élnek a fákon, fákban. Kevésbé lepődik meg a fatörzsön – eszébe juthat Csipike, a törpe, aki egy tölgy odújában lakik a Rettenetes Réz Úr nevű kilincscsel. Vagy A só című magyar népmese, amiben a száműzött királylánynak egy fa ürege adott menedéket.

Játék égőfüzér, a kertben fehér pöttyös, piros gombák, kis létra, csillagok a falakon, az ajtóban egy fiú, a lépcsőn egy lány – gondosan ügyelt a részletekre a ház lakója. Talán a gyerekei örömére alakította ki a minivilágot, de örül neki mindenki, aki arra jár, többször felbukkantak már képek róla az interneten is. A házikók ablakain szívecskék, a piros szív a járvány első hullámában sok megyei ablakba kikerült – így alakítja a meséket a valóság. Az ajtó fölött is az áll: Maradj otthon!

Az emberek egy része inkább a rombolásban jeleskedik, mint a kreativitásban, vagy legaláb­bis előbbinek ad teret. Ezért is érdemes megjegyezni, mennyire dicséretes, ha valaki így feldobja a környezetét. Minden arra járó kisgyerek emlékezni fog a meseházra. Reméljük, tiszteletben tartják a járókelők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában