Komolyzenei koncert

2 órája

Kezdődik a Szent Gellért Fesztivál

Balázs-Piri Soma zongoraművész és Kim Jon-He hegedűművész ad kamarakoncertet szeptember 23-án, hétfőn a Szent Gellért Fesztivál nyitónapján a dómban. A komolyzenei programsorozat október 2-áig kínál programokat.

Delmagyar.hu

A Szeged-Csanádi Egyházmegye első püspöke, Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódva komolyzenei fesztivált rendeznek hétfőtől Szegeden. Az október 2-áig tartó fesztiválon igazi komolyzenei ritkaságok is felcsendülnek a szegedi székesegyházban. 

koncert, dóm, Szeged
Komolyzenei koncerteknek ad helyet a szegedi dóm. Archív fotó: Karnok Csaba

A koncertsorozat célja, hogy olyan komolyzenei eseményre hívja a szegedi, vajdasági, bácskai, bánáti és a honi közönséget, amely kifejezi és erősíti a hit és a művészet határokon átívelő kapcsolatát.

A fesztivál nyitányaként hétfőn a szegedi születésű Balázs-Piri Soma zongoraművész és Kim Jon-He hegedűművész ad kamarakoncertet. Másnap egy barokk est részesei lehetnek a fesztivál vendégei.

A fesztivál keretében három tudományos előadásra is várják az érdeklődőket: szeptember 25-én a Gál Ferenc Egyetem Klebelsberg-teremében Párducz Árpád, Janka Zoltán és Pál József professzorok komplex módon mutatják be a zene és a tudomány összefüggéseit.

Néhány éve a fesztivál keretében budapesti vendégkoncertet is rendeznek. Szeptember 27-én a Liszt Ferenc Zeneművészeti Akadémia nagytermében az Anima Musicae Kamarazenekar, Anasztaszija Csurakova operaénekes, Kim Un Cshe hegedűművész, Itai Navon zongoraművész, valamint a kínai származású csellista, Lila Mozart-műveket játszik. Az estet a fesztivál művészeti igazgatója Li Jon-Khukh dirigálja. A koncertet másnap a szegedi közönség is hallhatja a székesegyházban.

Szeptember 29-én a dómban a Korábban Érkeztem Alapítvány javára ad koncertet a Tóth Vera Band. Szeptember 30-án a szegedi dóm ismét egy kamarakoncertnek ad helyet. A fesztivál záróhangversenyén Würtz Klára és Baráti Kristóf lesz hallható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában