Összetartozás

2024.06.19. 13:44

Több ezer magyar szurkoló vonult Stuttgartban a meccs helyszínére (videó)

A magyar szurkolók Stuttgartban is együtt vonulhattak a németek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzés helyszínére. Déltől a Mittlerer Schlossgartennél gyülekeztek a magyarok, majd 14 óra körül együtt vonultak a mérkőzésnek otthont adó stadionhoz. A csaknem 55 ezer néző befogadására alkalmas stuttgarti MHP Arénában az Európa-liga 2020-as döntőjének játékvezetője, a holland Danny Makkelie sípjelére szerdán 18 órakor kezdődik a magyar–német összecsapás.

MW

Vonulás Stuttgartban

Forrás: Facebook

Több ezer magyar szurkoló érkezett együtt vonulva a stadionhoz

Többezer magyar futballszurkoló vonult délután szervezett keretek között a 18 órakor kezdődő Németország-Magyarország Európa-bajnoki csoportmérkőzés helyszínére, a stuttgarti MHP Arénába.

A drukkerek déltől a Mittlerer Schlossgartennél gyülekeztek, majd 14 órakor indultak el a találkozási ponttól mintegy négy kilométerre található létesítményhez. A menet eleje 15 óra után néhány perccel megérkezett az MHP Arénához. A vonuláson nagyságrendileg ugyanannyi drukker vett részt, mint múlt szombaton a Svájc elleni nyitófordulós mérkőzés alkalmával Kölnben.

A Magyarország-Németország labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzés előtt egészen elképesztő a városban tapasztalható hangulat. Ez az alábbi videóból is kiderül:

Így reagáltak a német szurkolók arra, ahogy zeng az Éjjel soha nem érhet véget (videó)

Fokozódik a hangulat a stuttgarti stadion körül - pár órával a magyar-német meccs kezdése előtt.

Érdekesség, hogy az összecsapás előtt a németek is a magyar szurkolók 2016-os Eb-indulójára, az Éjjel soha nem érhet végetre buliztak:

Így zúgott a Ria-ria-Hungária Stuttgartban (videó)

Ellepték a magyar szurkolók Stuttgart belvárosát. Egyikük Fiola Attilát terminátorként jellemezte, egy német drukker pedig büszkén mutatta a mezét, amelyet aláírt Toni Kroos. Szerinte a Real Madrid visszavonuló klasszisa miatt meg kell nyerniük a hazai Eb-t – tudósított a helyszínről a Magyar Nemzet.

Nagyon nem olcsó a sör a stadionok büféiben

A német stadionokban a tornán 7 euró, körülbelül 2800 forint a félliteres csapolt sör. Az üdítő valamivel kevesebb, 6 euró, vagyis 2400 forint. Az ásványvíz sem olcsó sajnos, azért 4,5 eurót, átszámítva 1800 forintot kérnek – tudta meg a Mandiner

Ezek a németországi Európa-bajnokság árai a stadionokban
Fotó: Kiss B. László/Mandiner

A  nagy perec ára az üdítőével megegyező, 6 euró. A tálka sült krumpli is húzós, 5 euró (2000 forint). Ha valaki megéhezik a stadionban, akkor már sokkal jobban jár, ha vesz egy nagy kolbászt zsemlével, azért „csak” 6 eurót kell fizetni, és megéri a kb. 2400 forintot, mert laktató és az íze fantasztikus.

Félnek a magyar szurkolóktól Stuttgartban

2500 rendőr teljesít majd szolgálatot a stadion körül a ma esti Németország–Magyarország Európa-bajnoki mérkőzésen Stuttgartban.

A rendőrség közölte, hogy a szurkolói csoportokat el kell választani egymástól, mert szerintük nagy a kockázata annak, hogy a meccs előtt összeverekednek, noha a magyar drukkerek esetében erre eddig még nem volt példa.

A Hír TV egy összeállítást is készített a témával kapcsolatban:

Török dudálástól és magyar énekléstől volt hangos a stuttgarti éjszaka

A törökök dudálásától és a magyarok éneklésétől volt hangos a stuttgarti éjszaka a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságon.

A város főterén kialakított, 30 ezer ember befogadására alkalmas szurkolói zónában sportszerű jelenetek szemtanúi is lehettek az érdeklődők, mivel török drukkerek vigasztalták a grúzokat. A győztes csapat szurkolói megölelték a vesztes fél drukkereit, mondván, Georgia története első Eb-meccsén remek futballal rukkolt elő.

De nemcsak a törököktől volt hangos a több mint 600 ezer lakosú Stuttgart, ugyanis 

a magyar drukkerek is nagy számban megérkeztek már a szerdai, németek elleni összecsapásra. A szurkolói zónában több száz magyar verődött össze, akik a keddi második találkozó végét követően hangos énekléssel hívták fel magukra a figyelmet. Emellett a belvárosban több vendéglátóegységet szintén magyarok „foglaltak el”, ezt pedig kiaggatott zászlókkal és hangos skandálással jelezték.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában