Szerdai színes hírek

2024.06.19. 00:01

Ezt hallani kell! Így szólt a Nélküled Stuttgartban (videó)

Friss hírek a labdarúgó-Európa-bajnokságról.

MW

Csodálatosan szólt a Nélküled Stuttgartban

Ezt hallani kell! Így szólt a Nélküled Stuttgartban (videó)

Az elveszített magyar-német meccs előtt a stadionban szokás szerint felcsendült az Ismerős Arcok slágere, a Nélküled, amelyet a több mint tízezer magyar szurkoló és a játékosok együtt énekeltek. Érdemes megnézni:

Nagy a terrorveszély az Európa-bajnokságon

A német belföldi hírszerzés vezetője, Thomas Haldenwang arra figyelmeztetett, hogy nagy az esélye egy terrortámadásnak az Eb-n, mivel már számos komoly biztonsági aggály felmerült - írja a The Sun.

A fő fenyegetést az iszlám szélsőségesek jelentik, vagy azok, akik szorosan kötődnek az Izrael és a Hamász között dúló közel-keleti háborúhoz. A Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal elnöke az ISIS sejtjét emelete ki, mint fő veszélyforrást. Az október 7-i gázai mészárlás óta a terrorszint Európa-szerte megugrott, és a biztonsági csoportok szinte minden jelentősebb eseményre készültek.

Mivel a németországi Eb-n minden nap szurkolók százezrei jelennek meg Németországban, Haldenwang és csapata különleges intézkedéseket vezet be a fenyegetések leküzdésére – olvasható az Origo oldalán

A rendőrök egész Németországban nem vehetnek ki szabadságot a foci-Eb alatt, ráadásul a szövetségi hivatal több mint 22 ezer extra rendőrt vetett be.

Élő adásban szabadult el a riporter: rátámadt a szurkolókra, feléjük is köpött (videó)

Nuno Pereira a SIC portugál tévécsatorna riportere épp a portugál válogatott csapatbuszának indulásáról számolt be élő adásban, amikor egy csapat fiatal ezt úgy zavarta meg, hogy Cristiano Ronaldo nevét kiabálták be a mikrofonba – írja a Mandiner.

Összetűzésbe került a drukkerekkel a riporter 
Forrás: Képernyőfotó

Pereira annyira felhúzta magát, hogy rátámadt a szurkolókra, sértegette őket, illetve feléjük is köpött.

A német Bild beszámolója szerint „arab gyökerű fiatalokat emlegetett, akik ajándékot kaptak Portugáliától”.

Az esetről készült felvétel itt tekinthető meg: 

A legendás ketrecharcos egy vagyont bukhat, ha nem Ronaldo lesz az Eb gólkirálya

Az írek klasszis ketrecharcosa, Conor McGregor az Instagram-oldalán jelentette be, hogy 

az Eb kezdete előtt hatalmas pénzt, 60 ezer dollárt (nagyjából 22 millió forint) tett fel arra, hogy a portugál válogatott 39 éves világsztárja, Cristiano Ronaldo lesz a torna gólkirálya. 

Az írek klasszis ketrecharcosa, Conor McGregor
Fotó: CHRISTIAN BRUNA / Forrás: AFP

McGregor nem biztonsági játékos, lévén a fogadóirodáknál 14-szeres szorzót kínáltak arra, hogy a hatodik Eb-jén szereplő Ronaldo fogja rúgni a legtöbb gólt. Ez azt jelenti, hogy ha a szaúdi al-Nasszr támadója végez a góllövőlista élén, akkor az ír ketrecharcos 840 ezer dollárt (mintegy 300 millió forint) zsebelhet be.

Az Origo teljes cikke ITT olvasható el. 

Ebben előzte meg egy török játékos Ronaldót 

A németországi labdarúgó-Európa-bajnokság eddigi 34 góljának mindegyikét, beleértve a három öngólt is, más játékos szerezte.    

A futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) a kontinensviadal érdekességeit csokorba foglaló szerdai anyagában kiemelte, hogy 

Arda Güler lett a legfiatalabb játékos, aki gólt ért el Eb-debütálása alkalmával. 

A török labdarúgó, aki a georgiaiak elleni 3–1-es győztes meccsen 19 évesen és 114 naposan talált be, a „korversenyben” a nemzeti csapatában még most is szereplő portugál Cristiano Ronaldót előzte meg, aki 2004-es bemutatkozásakor 19 évesen és 128 naposan állította fel a kedd estig élt rekordot.

Turkiye v Georgia - EURO 2024
Arda Güler 
Fotó: Mahmut Serdar Alakus / Forrás: AFP

Az IFFHS kimutatásában helyet kapott, hogy Törökország története során először nyerte meg Európa-bajnoki nyitómeccsét, miután mind az öt korábbi ilyen találkozóját elveszítette. A három török találat egyikét szerző Mert Müldür azzal kerülhetett be az összefoglalóba, hogy – az öngólokat nem számítva – ő lett az 500. Eb-gólt jegyző játékos a kontinentális csúcsesemény történetében. Georges Mikutadze pedig azzal követelt magának helyet, hogy az Eb-újonc Georgia futballhistóriájának ő lett az első gólszerzője egy nagy tornán.

A Portugália–Csehország (2–1) összecsapás egyik érdekességét az adta, hogy a győztes válogatottban Francisco Conceicao a 92. percben, mindössze 112 másodperccel az után vette be az ellenfél kapuját, hogy pályára küldték. Honfitársai közül nagy tornán – vb-t és Eb-t tekintve – nálánál gyorsabban csak az a José Augusto volt eredményes, aki az 1966-os angliai világbajnokságon a kezdést követően alig 95 másodperc múltán betalált a magyar válogatott kapujába az amúgy 3–1-es portugál sikerrel zárult csoportmeccsen.

Kihagyhatatlan ajánlat: a szurkolók Jürgen Klopp társaságában nézhetik a negyeddöntőket Mallorcán

Különös ajánlatot kínálnak Németországban a szurkolóknak: július 5-én indul a repülőgép Mallorcába, ahol ötcsillagos hotelben szállásolják el a jelentkezőket, s 7-én már indul is a gép vissza. Ám július 6. felejthetetlen napnak ígérkezik azoknak, akik beneveznek a túrára. Együtt nézhetik az Európa-bajnokság negyeddöntőit Jürgen Klopp-pal, aki a helyszínen elemzi a meccseket – írja a Magyar Nemzet.

Jürgen Klopp
Fotó: Paul Ellis / Forrás: AFP

Az Eb-ről is tudósító gyönyörű sportriporter büszke Guardiolával közös képére (videó)

Jovana Guzijan, az Arena Sport műsorvezetője minden bizonnyal a szerbek leghíresebb sportújságírói közé tartozik. A csinos tévés személyiség évek óta tudósít, leggyakrabban kedvenc csapatának, a Crvena zvezdának a meccseiről jelentkezik be. 

Aki sportújságírással foglalkozik és azt mondja, hogy nem támogat senkit, az hazudik. Az a véleményem, hogy mindannyian azért kezdünk el sportolni, mert szurkolunk valakinek

– magyarázta el Jovana Guzijan, miért nem titkolja, hogy a Crvena zvezda áll a szívéhez a legközelebb. 

A műsorvezető az Európa-bajnokság közvetítéseinek állandó szereplője, így nem csoda, hogy mi is kiszúrtuk az Instagramon is népszerű újságírót.

Ronaldo abszolút rekorder lett

Cristiano Ronaldo abszolút rekorder lett a labdarúgó Európa-bajnokságok történetében azzal, hogy kezdőként végig ott volt a pályán a portugál válogatottban a csehek elleni, keddi mérkőzésen.

A 39 éves klasszis az egyetlen olyan játékos, aki hat Eb-n szerepelt, emellett ő lépett pályára a legtöbb kontinensbajnoki mérkőzésen (26) és ő a kontinenstornák legeredményesebb játékosa is 14 góllal.

Portugal v Czechia: Group F - UEFA EURO 2024
Cristiano Ronaldo
Fotó: Jose Breton / Forrás: AFP

Az immáron 208-szoros válogatott Ronaldónak a 2004-es, számára hazai Európa-bajnokság volt az első, a 2016-os tornán pedig aranyérmet ünnepelhetett.

Mindezek mellett ő az egyetlen futballista, aki öt Eb-n is eredményes volt. Ha a portugálok mindhárom csoportmeccsén lehetőséget kap, eléri az 50 mérkőzést világeseményeken (vb, Eb). Pályafutása 900. góljának megszerzéséhez ötször kell eredményesnek lennie. Ronaldo 130 válogatott találattal nemzetközi gólrekorder.

Az ötszörös aranylabdás sztár kétszer, 2012-ben és 2021-ben is társgólkirálya volt a kontinensviadalnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában