Hirdetés

2024.09.09. 12:43

Szállodákban betölthető munkalehetőségek Siófokon és a környező városokban

A szállodai munkalehetőségek akár a nyári szezonon kívül is elérhetőek lehetnek, különösen egy olyan nagy és népszerű balatoni városban, mint Siófok. A következőkben hozunk néhány példát azon szállodai munkakörökre, amelyek betöltésére az év valamennyi időszakában lehet esélyed, és amelyekért érdemes folyamatosan figyelned a siófoki álláskínálatot.

PR cikk

Forrás: freepik.com

Szállodai recepciós

A szállodai recepciós munkakör egy visszatérő lehetőségnek számít a siófoki álláskínálatban, megjelenésére és elérhetőségére a régió álláspiacára specializálódott SiofokAllas.hu felületén is több alkalommal volt már precedens. Nagyobb szállodákhoz és kisebb panziókhoz egyaránt toboroztak már itt recepciósokat, méghozzá az év különböző szakaszaiban.

A feladatok ezen állások kapcsán igencsak sokszínűek, amelyek központjában a kommunikáció és kapcsolattartás, valamint az adminisztráció áll. A recepciósok fogadják a beérkező vendégeket, regisztrálják őket, valamint tájékoztatást nyújtanak a szálloda szabályairól és szolgáltatásairól, illetve akár a helyi programokról, látványosságokról.

Munkájuk megannyi adminisztrációs tevékenységgel is együtt jár, hisz a szállodai rendszerben kezelniük kell a foglalásokat, rögzíteniük kell a vendégek adatait, illetve általában ők bonyolítják a fizettetést, számlázást is. A pozícióban tehát mind kommunikációs, mind adminisztrációs téren helyt kell tudni állni. Az elsajátított készségek tekintetében pedig külön kiemelendő a nyelvtudás (főként angol), ami a külföldi vendégekből adódóan valamennyi esetben elengedhetetlen követelmény.

Szobalány

A szobalány pozíció egy betanított feladatokkal járó munkakör, ami számos álláskereső számára lehet elérhető. A feladatokat esetükben takarítói tevékenységek jelentik, ők ugyanis azok, akik gondoskodnak arról, hogy tiszta és rendezett szobákat vegyenek át az újonnan érkező vendégek.

Ennek értelmében többek között lecserélik az ágyneműket, portalanítanak, felmosnak, pótolják a fogyóeszközöket, továbbá elvégeznek minden olyan feladatot, ami az adott szoba rendezettségét és higiéniáját szolgálja. Betanított munkáról lévén szó, ezen pozíciók esetében nincsennek részletes elvárások a tapasztalatokra és készségekre vonatkozóan, az ugyanakkor bizonyos, hogy a munkáltatók alapos, rendszerető és megbízható dolgozókat keresnek.

Takarítói részlegvezető / házvezető

Ha pedig már szóba került a szobalány pozíció, akkor az ő munkájukat felügyelő takartói részlegvezető/házvezető, vagy ha jobban tetszik, housekeeping supervisor munkakörről sem feledkezhetünk meg. Ezen pozíció megjelenésére egyébként szintén volt már példa a Siofokallas.hu felületén.

Munkájuk során nem csak felügyelik, hanem irányítják is a szobalányok munkáját, azaz elkészítik a napi beosztásokat, összeállítják a szobák takarításával kapcsolatos feladatlistát, valamint betanítják az új alkalmazottakat. Az esetleges – a takarítást érintő – panaszok esetén pedig az ő dolguk, hogy kezeljék és megoldják az adott problémát. A pozíció betöltéséhez ez esetben sem kell megugorhatatlan elvárásokkal számolni, bár itt a szállodai takarításban szerzett tapasztalat már kiemelt fontossággal bír. Ezenfelül pedig a feladatok jellegéből adódóan vezetői képességek és a szervezőkészség is fontos szempont lehet a kiválasztás során.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában