Olimpia 2024

2024.07.29. 10:30

Vármegyei szempontból a férfi kézilabda-válogatottra figyelhetünk hétfőn

A magyar férfi kézilabda-válogatott Argentína ellen folytatja a csoportkört a párizsi olimpia hétfői, harmadik versenynapján.

A magyar csapat Egyiptom ellen vereséggel kezdett, ezúttal egy dél-amerikai ellenfele lesz.

Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Csongrád-Csanád vármegyei szempontból a 21 órakor kezdődő Magyarország–Argentína férfi kézilabda mérkőzés az, amelyre kiemelten figyelhetünk. A magyar csapatban az OTP Bank-Pick Szegedet három játékos, Bánhidi Bence, Bodó Richárd és tartalékként Mikler Roland képviseli, míg Szita Zoltán a következő idényt már a Wisla Plockban kezdi meg. A férfi kézilabdázók úgy kaptak ki 35–32-re Egyiptomtól, hogy egyszer sem vezettek az egész mérkőzésen. Ami a továbbjutási esélyeket illeti, Chema Rodríguez szövetségi kapitány együttese rendkívül nehéz helyzetbe került – a negyeddöntőbe a csoportok első négy helyezettje jut –, ezért hétfőn létfontosságú lenne a győzelem az Argentína ellen 21 órakor kezdődő találkozón.

A dél-amerikaiakat tartják a csoport leggyengébb tagjának, pedig a 14 fős keretük 13 tagja Európában - Spanyolországban, Franciaországban, Portugáliában és Romániában - kézilabdázik. A két válogatott eddig négyszer találkozott egymással, három magyar siker mellett legutóbb, a 2019-es világbajnokságon döntetlen született. Az argentinok 36-31-re kaptak ki az első körben Norvégiától.

Ami a további párizsi eseményeket illeti a következő napokban, a férfi kézilabdázók csoportköre szerdán folytatódik, július 31-én 9 órától Norvégiával játszanak majd a mieink.

Másnap, augusztus 1-jén a női 4×200 méteres gyorsváltó előfutamát rendezik az úszóknál, ahol a csapat tagja Pádár Nikolett (HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet) és Ugrai Panna (Hód Úszó SE).  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!