Helyi kultúra

2020.02.01. 09:24

50. jubileumi előadás a szegedi színházban

Ez elmúlt két évtized legnépszerűbb előadása a Valahol Európában.

A közönség álló tapssal fogadta, amikor a készítők mindannyian színpadra álltak. FOTÓ: SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZ

Csütörtökön este 50. alkalommal adták elő a Valahol Európában című musicalt a Szegedi Nemzeti Színházban. A jubileum alkalmából meglepetéssel készültek a közönségnek, A zene az kell című szám közben a darab összes szereplője felvonult, és a másodszereposztással együtt énekelték a leghíresebb betétdalt.

A közönség álló tapssal fogadta, amikor a készítők mindannyian színpadra álltak. FOTÓ: SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZ

Az előadás végén Barnák László főigazgató elmondta, hogy a színházban az elmúlt húsz évben nem volt olyan előadás, amelyet ilyen sokszor játszottak volna. Ezért köszönetet mondott a készítőknek, Szőcs Géza rendezőnek, Bodor Johanna koreográfusnak, Szűcs Edit jelmez- és Árvai György díszlettervezőnek, az összes színésznek és gyerekszereplőnek, valamint a közönségnek, a szülőknek, rokonoknak is, akik jegyet váltottak az előadásra. Ritka pillanat volt, amikor a kellékeseket, sminkeseket, fodrászokat, vilá­gosítókat, hangosítókat, vagyis a színházi háttérmunkásokat is a színpadra szólították, akiket a reflektorfény általában elkerül, ám legalább olyan fontos feladatokat látnak el, mint akik estéről estére a színpadon állnak.

Köszönetképpen a munkájukért, a színház vezetősége meglepetéstortával jutalmazta az előadás teljes gárdáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában