A túlóratörvény ellen tüntettek Vásárhelyen

Címkék#tüntetés

A szónoklatok után békemenettel ért véget a hódmezővásárhelyi tüntetés szombat délután.

Munkatársunktól

A túlóratörvény ellen szervezett tüntetés vásárhelyi szervezője Gémes Brúnó volt. A tiltakozás a Kossuth téren kezdődött. Az első felszólaló a 18 éves Deák Dominika volt, aki májusban fejezte be az iskolát. – Évi 400 óra túlórával kell kezdenem a felnőtt életem, mikor még nem is éltem? A dolgozó embereknek még kétnapos hétvégéjük sem lehet – vélekedett.


Körmendi Zoltán szegedi hallgató arról beszélt, hogy hónapok óta részt vesz az aláírásgyűjtésben, és a pult mögött állva azt tapasztalja, sok ember reménytelennek látja a helyzetét.

Tüntettek Vásárhelyen - Galéria

– Örülök, hogy 0-tól 100 éves korig együtt állunk ki a magyar dolgozók és a magyar nemzet érdekei mellett – ezt a tüntetést szervező Gémes Brúnó mondta. Hangsúlyozta, egy emberként kell kiállni az emberi jogokat sárba tipró, kizsákmányoló törvények ellen.


Szabó Margit, a Vásárhely Jövőjéért Egyesület elnöke arról beszélt, Lázár János nagy sikernek könyveli el az országgyűlési képviselői választási győzelmét, holott nem az. – A győzelmet rohadtul beárnyékolja, hogy Lázár Jánost a hatalom kivágta a saját testéből, és ezért visszapottyant Hódmezővásárhelyre. Ezt ő dicsőségként élte meg, pedig nem az – tette hozzá.


Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere kijelentette, a túlóratörvény joggal keltett felháborodást. – Hódmezővásárhelyiként egy személyes ígéretet teszek önöknek. Ha rajtam múlik, ezt a törvényt nem fogjuk Hódmezővásárhelyen alkalmazni. Ezt a közgyűlés elé terjesztjük, határozat formájában. Ez az önkormányzatra és intézményeire vonatkozik. Azt remélem, a munkaerőhiány megoldása nem a túlórák emelése lesz. Ha kiszámoljuk, visszajutottunk az 1982 előtti időkbe, a hatnapos munkahéthez. Nem fogjuk hagyni – jelentette ki.

A tüntetés békemenettel ért véget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!