Férfi kosárlabda

7 órája

Megvalósította az elképzelteket az SZTE-Szedeák

Remek játékot mutattak az Oroszlány elleni bajnokin. Az SZTE-Szedeák megszerezte első hazai győzelmét, mutatjuk, hogy összegeztek a résztvevők a találkozót követően.

Kobe Langley nagyszerű játékkal járult hozzá a győzelemhez.

Fotó: Török János

Egyetlen alkalommal sem vezetett az Oroszlány a szombat esti bajnokin az SZTE-Szedeák ellenében. A Tisza-partiak kiváló védekezést mutattak szinte a teljes meccsen, és kontrollálták a találkozót, végül 11 ponttal bizonyultak jobbnak, ezzel megszerezték az első győzelmüket hazai pályán a 2024-25-ös idényben.

SZTE-Szedeák
Simándi Árpád, az SZTE-Szedeák vezetőedzője elégedetten értékelhetett az Oroszlány elleni győzelmet követően.
Fotó: Török János

Gratulálok a srácoknak, maradéktalanul megvalósítottuk azt, amit a meccs előtt megbeszéltünk! Ez volt a legfontosabb, hogy védekezésben zárjunk össze, legyünk agresszívak, fizikálisak hátul és elöl is. Meccsről-meccsre fejlődünk, ha ilyen védekezés mellé egy picivel jobb támadójátékot tudunk rakni, márpedig biztos, hogy tudunk, akkor hazai pályán majdnem mindenki ellen lesz keresnivalónk. Amikor holtponton voltunk, a közönség elképesztő energiát adott, köszönjük nekik azt a pluszt és az atmoszférát, amit ma is teremtettek! – nyilatkozta a meccset követően Simándi Árpád, az SZTE-Szedeák vezetőedzője.

SZTE-Szedeák: sokat segítettek a szurkolók

Akárcsak a két csapat ezt megelőző nyolc egymás elleni mérkőzésén, úgy ezen a találkozón is a pályaválasztó győzött: ehhez most Balogh Szilárd nyolc ponttal járult hozzá.

Köszönöm a szurkolók támogatását, nagyon sokat segítettek nekünk ma is! A védekezés volt a kulcs, hetven pont alatt tartottuk az ellenfelünket. Igyekeztünk semlegesíteni az Oroszlányt, a támadójátékunk a második félidőben kicsit lassabb volt, de kontrolláltuk a meccset, és úgy érzem, megérdemelten győztünk – mondta a Szedeák csapatkapitánya, Balogh Szilárd.

Gratulálok a Szegednek a győzelemhez, végig kontrollálták a mérkőzést! Az ő ritmusukban, stílusukban zajlott az egész találkozó, ánk erőltették az általuk képviselt stílust. Nem volt jó ritmusa a támadásainknak, védekezésben pedig puhák voltunk. Nyolc asszisztunk volt, ez nem megfelelő, a festékből pedig közel ötven pontot kaptunk, az elmúlt két meccsen ez nem volt jellemző ránk, ezen sürgősen változtatnunk kell. A védekezésben mindenkinek megvan az egyéni felelőssége, amit meg kell tennie a csapatért. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy elkísértek minket, köszönöm, hogy hittek bennünk, jobban hittek bennünk, mint mi egymásban – összegzett Váradi Kornél, az Oroszlány vezetőedzője.

A szegediek ezzel öt meccs után két győzelemmel és három vereséggel állnak a bajnokságban, a szezont pedig pénteken a Sopron otthonában folytatják. Az alábbi videóban megtekinthető az Oroszlány elleni teljes mérkőzés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában