Díjátadót tartottak

7 órája

Átadták az Év Vállalkozója és Prima-díjakat - galériával, videóval

Mások mellett Orbán Hedvig, a Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatója kapta idén a vármegyei Prima-díjat. A díjat egy gálaműsoron adták át a közművelődési szakembernek. Ugyanakkor adták át az Év Vállalkozója Díjakat is.

Suki Zoltán

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezetének Elnöksége és a vármegyei Prima-díj Alapítvány Kuratóriuma 2024-ben már tizennyolcadik alkalommal hirdette meg a vármegyei Prima-díjat. Az díjakat egy gálaesten adták át a szegedi Tisza Hotelben szombaton este. 

Prima-díj, elismerés, vállalkozó
Tizennyolcadik alkalommal adták át a vármegyei Prima-díjakat. Fotó: Kelemen József 

Díjat kaptak az koraszülöttmentők is

2024-ben a Csongrád-Csanád megyei Prima-díj Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriájának díjazottja Orbán Hedvig, a Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatója. Az elismerést Demján Sándorné Lídia asszony adta át.

A Magyar képzőművészet kategória-díját Szabó András pedagógus vehette át. A Magyar Tudomány kategória Prima-díját a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak ítélte oda a kuratórium. A Szegeden már három évtizede működő speciális szolgálat eddig 25 ezer koraszülött baba életét mentette meg. Az elismerést Pintér Gábor Sándor, az alapítvány elnöke vette át. 

A vállalkozók következtek

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is elismerték azokat a vármegyei vállalkozókat, cégeket, akik és amelyek a szakma iránt érzett szeretetükkel, elhivatottságukkal példát mutatnak.

Év Vállalkozója lett idén Csongrád-Csanád vármegyében Veres Orsolya. Családja ötven éve foglalkozik vendéglátással. Édesapja, Veres János korszakának meghatározó alakja, több ikonikus szegedi vendéglátóhely alapítója, üzemeltetője. A Diófa Vendéglőt családi vállalkozásként 1988 óta üzemelteti.

Építőiparos és vendéglátós a díjazott

Szintén az Év Vállalkozója lett Balog Béla, aki a BB. MENTOR Építőipari Kft.-t 2005-ben alapította a már működő egyéni vállalkozása folytatásaként. A cég az elmúlt években számos szigetelési, kivitelezési munkát végzett, főként a vízszigetelési-technológiai szakágban.

Ugyancsak az Év Vállalkozója elismerésben részesült Szöllősi István, aki 47 éves vendéglátóipari tapasztalattal rendelkezik, 23 éve vállalkozó. Ügyvezetője a HATÁRBÁSTYA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Kft.-nek. Jelenleg Szegeden a Falusi Tekercs gyorséttermet működteti 2011 óta. 

A díjátadó után pedig a szórakozásé volt a főszerep. Az este igazi báli hangulatban telt el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában