Férfi kosárlabda

3 órája

Mostanában jól ment Kecskeméten az SZTE-Szedeáknak

Hétközi fordulóval folytatódik a férfi kosárlabda NB I./A csoportja. Szerdán 18 órától egy olyan ellenfél otthonában lép pályára az SZTE-Szedeák, amely az előzetes esélyek alapján hasonló célokért küzdhet, mint a szegediek.

Vajgely Pál

Kecskeméten folytatja a Szedeák.

Fotó: Karnok Csaba

Két olyan csapattal játszott eddig az SZTE-Szedeák, amely minden bizonnyal ott lesz a rájátszás idei mezőnyében. A Zalaegerszeg elleni idegenbeli rajtot követően a tavalyi ezüstérmes, nemzetközi kupainduló Szolnoki Olajbányász ellen a harmadik negyed végén mutatott hullámvölgy pecsételte meg a szegediek sorsát, ám a bajnokság egyik élcsapata ellen voltak kifejezetten jó periódusai is a csapatnak.

SZTE-Szedeák
Cseh Botond (1-esben) szerint építkezhet a legutóbbi meccsére az SZTE-Szedeák.
Fotó: Karnok Csaba

Az első félidőben vezettünk, arra számítottunk, hogy a harmadik negyedre nagyon kemény Olaj jön majd ki a pályára, ez így is lett. Sajnos nekünk visszaesett az agresszivitásunk, és a védekezésünk sem úgy működött, mint korábban. Amikor visszajöttünk a meccsbe a negyedik negyedben, nagyon könnyű hibákat vétettünk, kimaradtak a dobásaink. Erre a meccsre, de főleg az első félidőre lehet építeni, és Kecskeméten nyernünk kell! – mondta a Szolnok elleni mérkőzést követően Cseh Botond, a Szedeák játékosa.

A felkészülés során nyert Kecskeméten az SZTE-Szedeák

Az elmúlt időszakban egyébként jól ment Kecskeméten a Tisza-partiaknak, hiszen a legutóbbi három KTE elleni, idegenben megvívott csatát egyaránt meg tudták nyerni. Legutóbb közel öt hónapja, május 11-én járt a Messzi István sportcsarnokban a Szedeák tétmérkőzésen, akkor a 85–83-as győzelemmel bebiztosította A csoportos tagságát. Bő egy hónapja edzőmeccsen is találkoztak a felek Kecskeméten, akkor 79–63-ra nyertek a szegediek.

Ez persze most egészen más szituáció lesz, hiszen téthelyzetben, átalakult kerettel várhatja ezt a meccset mindkét gárda. A Kecskemét is elveszítette mindkét eddigi bajnokiját, miután a tavalyi két döntőssel, a Szolnokkal és a Falcóval találkoztak, így szerda este mindkét csapat az első győzelméért lép pályára. A szegedi szurkolók a helyszínen, készpénzes fizetéssel vásárolhatják meg jegyeiket.

Az NB I./A csoport 3. fordulójának programja, kedd, 19.30: Endo Plus Service-Honvéd–NKA Universitas Pécs. Szerda, 18.00: Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–SZTE-Szedeák, PVSK-VEOLIA–Atomerőmű SE, Zalakerámia ZTE KK–Sopron KC, Falco Vulcano Energia KC Szombathely–Egis Körmend. Az NHSZ-Szolnoki Olajbányász–MVM-OSE Lions meccset (78–71) már lejátszották, míg az Alba Fehérvár–DEAC meccset december 18-án pótolják. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában