Veszélyes csapatok találkoznak

5 órája

Ingyen jegyekkel csábítják a szurkolókat a Pick Szeged meccsére

Mindent megtesznek. Ingyen osztják a jegyeket Zágrábban, hogy minél több szurkoló előtt fogadhassák a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 4. fordulójában az OTP Bank-Pick Szegedet szerdán 18.45-től (élő: Sport1).

Becsei Dávid

Lazar Kukics és a Pick Szeged Zágrábban vizitál.

Fotó: Török János

Veszélyes csapatok találkoznak egymással. A horvát “örökös” bajnok RK Zagreb vendége lesz szerda este a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Pikáns mérkőzésnek ígérkezik ez a párosítás, hiszen az előző idényben Szegeden 27–26-ra nyertek Bánhidiék, míg Zágrábban 30–25-re győztek a hazaiak. Több meccs mellett ez is erősíti, hogy veszélyes csapat a horvát. A legfrissebb megerősítése viszont ennek, hogy az idei első hazai BL-összecsapását a zágrábiak 31–23-ra nyerték meg a dán bajnok Aalborg ellen. A Szeged veszélyessége pedig újjáépülő játékfelfogásában, kapusaiban, Bodóban, Sostaricban és gyakran a második félidei teljesítményében rejlik.

Pick Szeged, Zagreb, Bajnokok Ligája, kézilabda
Bánhidi Bence az előző idény mindkét mérkőzésén kiemelt őrizetet kapott a zágrábi játékosoktól, így csak egy-egy találatot jegyzett a Pick Szeged góljai közül.
Fotó: Karnok Csaba

Zágrábban mindent megtesznek, hogy telt ház előtt fogadhassák az Arena Zagrebben a Pick Szegedet. Ingyenessé tették a belépést a mérkőzésre, a főváros számos helyszínén vehetik át a szurkolók az ingyen jegyeket. A két csapat az előző idényben is egy csoportban szerepelt, a horvátok akkor is megpróbálták megtölteni a 15 ezer férőhelyes létesítményt. Nem sikerült, az európai szövetség hivatalos adata szerint 6380-an jártak a találkozón. Az Aalborg elleni ide egyetlen hazai BL-mérkőzésükre 5390-en látogattak ki.

Klarica és Sostaric a házi gólkirály

A Szeged remekül kezdte a szezont, az egyetlen hibátlan, hatpontos Barcelona mögött négy ponttal a második a csoportban, míg a Zagreb kettővel a hatodik. Ihletett formában indított náluk a jobbátlövő Luka Klarica, aki a Kolstad ellen 29–25-re elvesztett idegenbeli meccsen nyolcszor volt eredményes, otthon a dánok ellen hétszer, míg a Kielcében 30–23-ra elvesztett találkozón ötször talált be. A Szeged házi góllövőlistáját huszonkét találattal Mario Sostaric vezeti.

A Pick Szeged nyert többször

A holnapi lesz a két klub huszonegyedik tétmérkőzése egymás ellen. Először 1996-ban találkoztak a Bajnokok Ligájában – akkori nevén a Bajnokcsapatok Európa-kupájában, a BEK-ben. A Szeged felé billen a mérleg nyelve, hiszen tizenegyszer győzött ebben a párharcban, a Zágrábban mindössze háromszor, de hatszor döntetlennel fejeződött be a meccsük.

Ami a két csapat keretét illeti, a Szegednél mindenki egészséges, míg a horvátok a beálló Adin Faljicra még hat hétig, míg a balszélső Davor Cavarra hónapokig nem számíthatnak sérülés miatt.

A Pick Szeged–Zagreb (27–26) meccs összefoglalója:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában