Adományozás

2 órája

A gumigyár segített a szakszolgálatnak – galériával, videóval

Egymillió forint értékben kapott fejlesztést segítő eszközöket, játékokat a makói pedagógiai szakszolgálat kedden. A gumigyár, azaz a Continental makói üzemének igazgatója, Hrubi József ezek egy részét személyesen hozta el saját kocsijával, munkatársai kíséretében.

Szabó Imre

– A legtöbb adományozás,, így a mostani is szülői kezdeményezésre indult – osztotta meg a Délmagyarországgal tapasztalatait Koczkás Anikó, a Csongrád-Csanád Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat makói tagintézményének igazgatója annak kapcsán, hogy kedden is érkezett hozzájuk a Continental helyi üzeme – vagy ahogy Makón emlegetik, a gumigyár – jóvoltából. Korábban is kaptak magánadományozóktól, vállalkozásoktól különböző eszközöket. Az igazgató szerint ezekből sosem elég, mert a cél az, hogy a gyerekek számára a fejlesztő foglalkozás jelentsen pozitív élményt, tudjanak játékos formában gyakorolni, fejlődni.

gumigyár, makói gumigyár, Continental
Koczkás Anikó, a makói szakszolgálat igazgatója és a gumigyár első embere, Hrubi József. Fotó: Szabó Imre

A gumigyár igazgatója maga hozta el

Az érintett szakemberekkel konzultálva beszerzett eszközök közül jó néhányat már kedden elhoztak. Ezeket Hrubi József, a Continental makói gyárának igazgatója munkatársai társaságában saját autójával hozta a szakszolgálat épületéhez. Egyebek között logikai és társasjátékokat, az egyensúlyérzéket, a mozgást és a mozgáskoordinációt fejlesztő modern eszközöket vásároltak. Koczkás Anikó mindezt kedves szavakkal és egy oklevéllel is megköszönte. Mint fogalmazott, kollégái mindegyiket használni tudják majd.

Jótékonysági főzést is vállaltak

– Nagyon szívesen vállaltuk a támogatást. Ezzel is szorosabbra tudjuk fűzni a gyár és a város kapcsolatát – mondta az igazgató. Hozzátette, a cég alapértékei közé tartozik a társadalmi felelősségvállalás, nem csak Makón. A Hagymafesztivál gasztronómiai versenyén például jótékonysági főzésre vállalkozott csapatuk, az elkészült száz adagnyi ételt pedig a Vöröskereszt közreműködésével juttatták el rászorulókhoz.

Egy évtizede segítik a gyerek fejlesztését

A makói pedagógiai szakszolgálat 11 éve indult, egyik fontos tevékenységük, a gyerekek korai fejlesztése pedig több mint harminc esztendeje folyik a Maros-parti városban – az országban az elsők között kezdődött ez itt meg. Tulajdonképpen ez az alapja a szolgálat többi nyolc feladatköreinek is. Szakembereik – például konduktorok, logopédusok és pszichológusok – nem csak a makói központban fogadják az ügyfeleket, rendszeresen járják a kistérség nevelési és oktatási intézményeit is, hogy mindenben segítsék az apróságok fejlődését. Ilyenkor magukkal tudják vinni az éppen szükséges eszközöket is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában