Kötetlen találkozó

2 órája

Diákok főztek tanáraikra és leendő munkaadóikra – galériával

Leendő gyakorlati helyeiket választhatták ki a diákok a keddi Krúdy Feszten, ahol kötetlenül beszélgethettek az iskola néhány duális partnerével. A rendezvényt szakmai ebéd zárta, melyet a diákok készítettek.

Timár Kriszta

A Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola második alkalommal szervezte meg a Krúdy Feszt elnevezésű interaktív workshopját. A duális partnerek részvételével kedden rendezett rendezvény célja az volt, hogy a diákok találkozhassanak a leendő gyakorlati helyeik képviselőivel, valamint a partnerek és az oktatók szakmai eszmecserét folytathassanak.

Krúdy feszt, workshop, duális partner
A workshopot kötetlen ebéd zárta, amelyet a diákok készítettek. Fotó: Karnok Csaba

Bemutatkoztak a leendő munkaadók

Ritkán van lehetőség arra, hogy az oktatók a fenntartó, a kamara, a duális partnerek és a diákok is részt vegyenek ugyanazon az eseményen. Mi szerettünk volna egy ilyen, kötetlen alkalmat teremteni

 – magyarázta a rendezvény hátterét Elek Sándor igazgató. Mint mondta, több mint 70 duális partnere van az iskolának, akik időt tudtak szakítani a programra, azok el is jöttek. Ők a diákokkal délelőtt az udvaron találkoztak, ahol saját standokat állítottak fel.

Egy kézműves torta és sütemény műhely például halloweeni édességekkel mutatkozott be a diákoknak. 

Egy éve vagyunk az iskola duális partnere, most is toborozzuk az új diákokat. Ez nekem nagyon fontos, mert így át tudom adni a tudásomat a fiataloknak. Szerencsére nagyon sokan érdeklődnek, lesz kiből válogatni

 – mosolygott Romicsné Domokos Mónika tulajdonos. 

Tavaly itt találták meg gyakorlati helyüket

Rácz Kitti és Börcsök Mária a tavalyi Krúdy Feszten találtak rá erre a vállalkozásra, azóta ott töltik gyakorlati óráikat. 

Nagyon sokat fejlődtünk és még többet tanultunk, mindezt családias légkörben 

– meséltek tapasztalataikról, amelyeket az új jelentkezőkkel is szívesen megosztottak.

A rendezvény szakmai ebéddel zárult, amelyhez a fogásokat a Krúdy szakács és cukrász diákjai készítették. Itt az oktatók és a duális partnerek tudtak kötetlen módon beszélgetni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában