Itthon kezd a Szentes

3 órája

Kezdődik a női vízilabda-bajnokság új idénye

Mindkét csongrád-csanádi csapat Bajnokok Ligája-csoportkörös együttessel találkozik. Szerdán 19.30-tól a Valdor Szentes a Dunaújvárost fogadja, amellyel hamarosan a Magyar Kupa negyeddöntőjében is megmérkőzik. A Szegedi VE 20 órától a BVSC vendége lesz. Megkezdődik a női vízilabda-bajnokság 2024–2025-ös idénye.

Becsei Dávid

Szerdán a BVSC vendégek lesz a Szegedi VE, szombaton pedig a Ferencvárost fogadja.

Fotó: Török János

Félév, vagyis 154, illetve 150 nap után játszik ismét mérkőzést a női vízilabda-bajnokság első fordulójában a Valdor Szentes és a Szegedi VE. A Kurca-partiak a hetedik, a szegediek a kilencedik helyen zárták az előző idényt. 

Női vízilabda-bajnokság, Szegedi VE, Valdor Szentes
A szegediek a Magyar Kupa után a női vízilabda-bajnokság 1. fordulójában is a BVSC-vel játszanak.
Fotó: Török János

Mindkét csapat játékoskerete alaposan kicserélődött a nyáron, az első erőfelmérőt szeptember közepén mindkét együttes a BENU Magyar Kupában tartotta. A Szeged és a Szentes is továbbjutott a negyeddöntőbe, ahol a Valdor azzal a Dunaújvárossal találkozik majd, amellyel szerdán este a bajnokság nyitányán. A szegediek a címvédő UVSE-vel mérkőznek meg a kupában, míg OB I.-es startra a BVSC otthonába utaznak holnap estére.

Szoros meccs

– A felkészülés során az utánpótlás válogatott játékosainkat nélkülözve többször is találkoztunk a Dunaújvárossal. Ezek alapján mindenképpen egy szoros mérkőzésre számítok ellenük a szezonnyitón. Hosszú és kemény alapozást követően elképesztően várom már ezt a mérkőzést – jegyezte meg a szentesiek kapusa, Füsti Molnár Janka.

BL-csoportkörös ellenfelek

Az elmúlt héten rendezték a selejtezőket a Bajnokok Ligájában, amelyben a Ferencváros, a Dunaújváros, a BVSC és az Eger volt érdekelt. Közülük mindössze csak a hevesiek nem jutottak tovább. Az Újváros és a BVSC egyaránt három győzelemmel és egy vereséggel zárta a hollandiai hétvégét. Már a csoportkör sorsolását is megtartották, a zuglóiak a magyar bajnok UVSE-vel is egy négyesben szerepelnek majd, míg a Dunaújváros két spanyol – köztük az elmúlt két szezon győztesével, a Sabadellel, illetve a Terrassával –, valamint egy görög klubbal (Vouliagmeni) került össze.

Két meccs a héten

Ezen a héten rögtön két fordulót is lejátszanak a női vízilabdázók. Egyik mérkőzés sem lesz egyszerű csongrád-csanádi szempontból, hiszen a Valdor Szentes holnap a Dunaújvárost, szombaton 18 órától pedig az Egert fogadja. A Szeged előbb annak a BVSC-nek lesz a vendége, amelytől a kupában nemrég kikapott 17–10-re, majd szombaton 15 órától a bajnoki ezüstérmes Ferencvárost látják vendégül a Tiszavirág Sportuszodában.

– A kupában már megtapasztaltuk a BVSC játékerejét, kemény mérkőzésre számítok ellenük. Ahhoz a meccshez képest szeretnénk gyorsabban és koncentráltabban vízilabdázni – nyilatkozta Szőke Sára, aki a Ferencvárostól érkezett Szegedre és most debütálhat az OB I.-ben.

Női vízilabda-bajnokság, MOL női OB I., 1. forduló:

Szerda, 12 óra: UVSE–KSI. 18.30: III. kerületi TVE–Eger. 19.30: Valdor Szentes–Dunaújváros. 19.45: Ferencváros–Tatabánya. 20 óra: BVSC–Szegedi VE.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában