Kupahétvége jön

2 órája

Nincs irigylésre méltó helyzetben a Szegedi VE és a Valdor Szentes

Ezen a hétvégén kialakul a legjobb négy mezőnye. A női vízilabda BENU Magyar Kupa negyeddöntős párharcait pénteken és szombaton rendezik. A Szegedi VE az UVSE-vel, a Valdor Szentes pedig a Dunaújvárossal játszik.

Becsei Dávid

Gyöngyösi Boglárka védéseire is szükség lesz az UVSE ellen a minél jobb szegedi eredmény érdekében.

Fotó: Török János

Nincsenek irigylésre méltó helyzetben, még huszonnégy óra sem telik el a csongrád-csanádi női vízilabdacsapatok Magyar Kupa-mérkőzései között. A Szegedi VE pénteken 18.45-től az UVSE vendégeként indítja a párharcot, majd a visszavágót szombaton 14 órától játsszák a csapatok a Tiszavirág Sportuszodában. A Valdor Szentes pénteken 19.30-kor a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában kezd a Dunaújvárossal, a második mérkőzést pedig másnap 18 órától rendezik meg idegenben.

Magyar Kupa, Szegedi VE, Valdor Szentes
Baksa Borbála (a labdával) jó játékára nagy szüksége lesz a Szegedi VE csapatának az UVSE ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjében.
Fotó: Török János

A Szeged és a Szentes sem esélyese a párharcának. A Szentesnek friss élménye van a Dunaújvárosról, mivel a bajnoki nyitányon az újvárosiak 21–4-re nyertek múlt szerdán a Kurca-parti városban. Az UVSE pedig címvédőként továbbra is más kávéházat jelent ellenfélként.

A szentesiek a kupacsoportkör során a szeptemberi budapesti selejtezőben büntetőkkel legyőzték a III. kerületi TVE-t, míg a Tatabányát rendes játékidőben két góllal. A Szeged hazai környezetben kvalifikálta magát a negyeddöntőbe, miután az OB I.-es újonc KSI-t 19–4-re legyőzte, míg a BVSC-től 17–10-es vereséget szenvedett.

A szeptemberi kupameccsek után két októberi bajnoki előzte meg ezt a hétvégét. Két fordulót követően kettészakadt a tabella, ugyanis az Eger már háromszor nyert – legutóbb szerdán este a BVSC ellen otthon –, míg a Dunaújváros, az UVSE, a Ferencváros és a BVSC kétszer, míg a többiek – III. ker. TVE. KSI, Tatabánya, Szeged, Szentes – nyeretlenül nulla ponttal állnak.

Női vízilabda, BENU Magyar Kupa, negyeddöntő:

Péntek, 18.45: UVSE–Szeged. 19.30: Valdor Szentes–Dunaújváros. 20.30: FTC–III. ker. TVE. Szombat, 12 óra: Eger–BVSC. 14 óra: Szeged–UVSE. 18 óra: Dunaújváros–Szentes. Vasárnap, 19 óra: BVSC–Eger. Szerdán játszották: III. ker. TVE–FTC 7–28.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában