Rövidpályás gyorskorcsolya

2 órája

Csak Kónya Zsófia jutott tovább az első napon

Megkezdődött a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozata. Az első napon csak Kónya Zsófia örülhetett továbbjutásnak.

A kanadai Montrealban pénteken selejtezőkkel kezdődött meg a rövidpályás gyorskorcsolya világkupa-sorozata. a A magyar csapat (amelyben több szegedi versenyző is található) nem zárt sikeres napot, a váltók közül csak a női jutott be az elődöntőbe, míg egyéniben a vegyes váltó tagjaként olimpiai bronzérmes szegedi Kónya Zsófia lépett a negyeddöntőbe 500 és 1000 méteren, a többiek kiestek. A búcsúzók a reményfutamokból még visszajuthatnak a főversenybe.

Kónya Zsófia
Kónya Zsófia két távon jutott tovább a világkupa első napján.
Fotó: Illyés Tibor

A magyaroknál bemutatkozott a dél-koreai születésű Moon Wonjun és visszatért az ötkarikás bronzérmes szegedi Jászapáti Petra, aki egy vírusos betegség miatt majdnem a teljes előző szezont kihagyta, most mindhárom egyéni számban próbálkozott, de nem járt sikerrel.

Szombaton a férfiak 500 és 1500, míg a nők 1000 méteres versenyének, továbbá a vegyes váltók végküzdelmeit rendezik.

A nemzetközi szövetség (ISU) döntése értelmében Salt Lake City helyett az első fordulónak jelenleg otthont adó Montrealban rendezik a rövidpályás gyorskorcsolyázók megújult világkupa-sorozatának jövő heti, második állomását.

Az ISU a hírlevelében "az ellátási lánchoz kapcsolódó késésekkel" indokolta a váltást, ugyanis az új előírásoknak megfelelő párnázott palánkrendszer nem érkezett meg időben az egyesült államokbeli helyszínre. Emiatt a két hét múlva esedékes négy kontinens bajnoksága is elmarad, ennek a versenynek még keresik az új időpontját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában