Idegenben kaptak ki

2 órája

KÉSZ-St. Mihály: búcsú a kupától

Újpesten búcsúzott a magyar kupától a szegedi csapat. A KÉSZ-St. Mihály női labdarúgói a sorozat negyedik fordulójában 1–0-s vereséget szenvedett, így kiesett.

Mádi József

A KÉSZ-St. Mihály együttese (kék-feketében) kiesett a kupától.

Fotó: Gémes Sándor

Ahogy a szegedi KÉSZ-St. Mihály női labdarúgóinak vezetőedzője, Hadár Attila megígérte, alaposan átalakította a kezdőjét a korábbi bajnoki meccsekhez képest. 

KÉSZ-St. Mihály
A KÉSZ-St. Mihály együttese (kék-feketében) kiesett a kupától. Fotó: Gémes Sándor

KÉSZ-St. Mihály: búcsú

Eleve sérülés és betegség miatt kimaradt Sanda Malesevic, Kránicz Viktória, Szabó Dóra és Futaki Fruzsina, ennek megfelelően a kezdőbe került a kapus Aradi Jázmin, valamint Juhász Enikő, Bozóki Csenge, Farkas Nina, Sladana Micic és Horváth Lara is.

A mérkőzés elején nem is meglepetésre az NB II. keleti csoportjában eddig négyből négy mérkőzést behúzó Újpest dominált az első tíz percben. Ezután egy picit kijött a szorításból a szegedi alakulat, de a 20 perc környékén visszavette az irányítást a lila-fehér csapat. 

Az Újpest a 23. percben egy szép, gyors támadás végén vezetéshez jutott: Nagy Lilla adott be jobbról, a hosszún teljesen egyedül, üresen érkező Kardosi Blanka közelről, éles szögből az üres kapunkba gurított, 1–0.

Sovány Dorina nem sokkal ezután egyenlíthetett volna, és ugyan szegedi rohamokkal telt a félidő következő szakasza, ám az Újpest megérdemelten vezetett.

A szünetben változtatott a KÉSZ-St. Mihály, majd a 73. percben óriási egyenlítési esélyt puskázott el. Az újpesti védelem bakizott, eladta a labdát, Jelena Petrovic egyedül ugrott ki, csak Szőcs Rékával állt szemben, 16 méterről azonban jobbal a felső lécet találta telibe.

A Szeged hiába volt jobb a szünet után, nem tudott gólt szerezni, így búcsúzott a sorozattól.

Hadár Attila:Tipikus kupamérkőzés volt. Az első félidőben azoknak adtam lehetőséget, akik a bajnoki szezonban eddig kevesebbet játszottak, ugyanakkor sajnos nem igazán tudtak élni az eséllyel. A második játékrészre ezért három helyen is változtattam. Ekkor uraltuk a találkozót, ám a kapufán kívül igazi helyzetig nem jutottunk. Az előrefelé játékunk sajnos nem működött.

Újpest FC–KÉSZ-St. Mihály-Szeged 1–0 (1-0)

Labdarúgó magyar kupa, 4. forduló. Újpest Labdarúgó Centrum, 50 néző. Vezette: Medve Dóra (Szabó Laura, Kovács Ágoston).

Újpest: Szőcs – Katona V. (Enyedy, 89.), Kókai, Oláh (Bakó, 71.), Koch, Dencz (Soós, 71.), Kardosi (Sallai, 89.), Kreisz (Hlavacska, 66.), Nagy Lilla, Kerekes, Buchmüller. Vezetőedző: Oroszi Sándor.

Szent Mihály: Aradi – Marjanovic, Sajti, Ónodi, Juhász (Németh P., 46.) – Bozóki, Micic, Farkas N. (Koszo, 46.) – Horváth L. (Petrovic, 46.), Sovány (Simonovic, 68.), Nagy Lilla. Vezetőedző: Hadár Attila.

Gólszerző: Kardosi B. (23.).

A beharangozónkat itt olvashatták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában