Nyíltvízi úszás

8 órája

Az olimpia után újra versenyzett Fábián Bettina

Akárcsak Párizsban, Setúbalban is ötödik lett. Fábián Bettina az ötkarikás játékok után először versenyzett.

A portugáliai Setúbalban folytatódott a nyíltvízi úszók világkupa-sorozata, ahol a párizsi olimpiát követően először versenyzett a szegedi Fábián Bettina is. A versenyzőknek a komoly széllel is meg kellett küzdeniük, és bár az FTC sportolója többször is vezetett a verseny során, végül leszorult a dobogóról, és ugyanúgy ötödik helyen zárt, mint a párizsi olimpián.

Fábián Bettina, nyíltvízi úszás
Fábián Bettina akárcsak Párizsban, Setúbalban is ötödik lett.
Fotó: Magyar Úszó Szövetség

Már nagyon vártam, hogy újra úszhassak nyíltvizen, még izgultam is – nem gondoltam volna, hogy még remegni fogok egy Világkupa-verseny előtt. Ezt a helyszínt is kezdem megszeretni, évről évre jobban tetszik. Azt tudtam, hogy a vége nehéz lesz, hiszen nem vagyok formában, volt kis betegség is. Ennek ellenére végig azon voltam, hogy a bollyal tudjak maradni, meg rámentem a sprintversenyben nyerhető pontokra, szerintem ez ment is jól. Tapasztalatszerzésnek is kiváló volt ez, a következő versenyeken sok mindent tudok majd hasznosítani – mondta a magyar szövetség honlapjának Fábián Bettina.

A férfiak mezőnyében Rasovszky Kristóf hatodikként zárt. A világkupa két hét múlva Hongkongban folytatódik, majd november 22-én, Szaúd-Arábiában zárul.

Nyíltvízi Világkupa, 3. Állomás, Setubal, nők: 1. Lea Boy (német) 2:18:30.70. ...5. Fábián Bettina 2:18:36.20

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában