Vármegyei I. osztály

3 órája

Olyan történt Deszken, mint a magyar hollandon, a Szentes meglepte az Algyőt

Döntetlent hozott a 9. forduló rangadója, deszki sikerével a Balástya összerázta a tabella alsó régióját. Edzői nyilatkozatok, összefoglaló a vármegyei I. osztály 9. fordulójáról.

Vajgely Pál

A sötét mezes sándorfalviak megtörték a Szeged-Csanád GA II. sorozatát.

Fotó: Török János

Egy-egy szöglet utáni fejesből volt eredményes a Szeged-Csanád GA II. és a Sándorfalva is a vármegyei I. osztály rangadóján. A forduló előtt az első két helyen álló gárda derbije a zárt védelmek csatáját hozta, a második félidő elején ugyan a vendégeknek volt egy jobb periódusuk, de ez nem hozott gólt. Az utolsó percekben mindkét félnek megvolt a labdája a győzelemhez, de ezek a helyzetek kimaradtak, így ebben a szezonban először veszített pontot a listavezető szegedi csapat. 

Vármegyei I. osztály
A Sándorfalva az első csapat, amely pontot tudott szerezni a Szeged-Csanád GA II. ellen a vármegyei I. osztály idei szezonjában.
Fotó: Török János

Meglepetésre kikapott az Algyő Szentesen. A hazaiak egy felívelt labda után voltak eredményesek a meccs korai szakaszában. Bár az Algyő labdabirtoklásban ellenfele fölé nőtt, de mindez nem mutatkozott meg helyzetekben – sőt, a második félidő elején Dovics egy szenzációs gólt lőtt, miután félfordulatból bombázott az algyői kapuba. A vendégeknek csak a szépítésre futotta a ráadásban, így a szezonban második vereségüket szenvedték el. Kiütéses sikert aratott Tiszasziget a Bordány ellen, ezzel pedig így már a dobogó második fokán áll. Mórahalmon tudott nyerni a Kiskundorozsma, bár az elején a hazaiak kétszer is a kapufát találták el, de a Dorozsma egy szabadrúgás után betalált, majd egy szögletet követően növelte is az előnyét. A Makó magabiztos sikert könyvelhetett el a HFC II. ellen. Nincs már nyeretlen csapat a bajnokságban, miután az immáron Puskás István által vezetett Balástya győzni tudott a Deszk otthonában. A vendégek egy olyan szituáció után találtak be, amelyre a Magyarország–Hollandia meccsen volt példa: egy rosszul elvégzett kirúgást követően a tizenhatoson belülről járt közvetett szabadrúgás a Balástyának, ám a hollandokkal ellentétben a balástyaiak ezt gólra váltották, és bár kétgólos hátrányból is megmenthetett volna egy pontot a Deszk, végül a Balástya megszerezte első győzelmét.

 

Vármegyei I. osztály, 9. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Sándorfalva 1–1 (1-1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 200 néző. Vezette: Gargya Balázs – jól (Minda, Burzon).
Szeged-Csanád GA II.: Szalontai – Nógrádi, Gera, Vladul, Botic, Lőrinc, Simon, Bakó, Dudás (Pataki, 64.), Nagy D., Ördög (Budai Balázs, 68.). Edző: Bilics Igor.
Sándorfalva: Sági – Buzai, Bácsi, Oláh (Vajna, 64.), Varga R. (Tóth L., 85.), Juhász, Bitó, Budai Bálint, Széll, Bánóczki, Gyuga. Edző: Tóth János.
Gólszerzők: Gera (13.), ill. Gyuga (29.).
Jók: mindenki, ill. mindenki.
Bilics Igor: Fizikális mérkőzés volt ez számunkra. Az első félidő nagy részében túlságosan izgatottan játszottunk, emiatt többször is hibáztunk. Amint elkezdtünk pontosabban játszani, jobban nézett ki a dolog. A második játékrész elejét leszámítva végig domináltunk. Adódtak ígéretes támadásaink és veszélyes lövéseink, de sajnos nem sikerült betalálni. Jó meccset játszottunk, főleg, ha megnézzük, az ellenfelet milyen rutinos játékosok alkották. Nincs miért szomorkodnunk! Tudom, hogy a srácok nem így látják most, de ez már a múlt, a következő mérkőzésre kell készülnünk!
Tóth János: – Küzdelmes, jó színvonalú mérkőzésen igazságos eredmény született. Gratulálok a csapatomnak és az ellenfélnek is! Egy fa nem erdő.

Makó–Hódmezővásárhelyi FC II. 3–0 (3-0)
Makó, 200 néző. Vezette: Kiss Dávid – jól (Burzon, Dobó).
Makó: Kurunczi – Fancsali, Beregszászi, Vas, Kardos, Frank (Pepó, 69.), Beke (Czebe, 57.), Borbély B. (László, 57.), Dancsó (Olasz, a szünetben), Pataki, Bohák D. (Borbély Sz., 69.). Edző: Botlik Róbert.
HFC II.: Hegyes – Pacskó, Péter, Buzás, Karácsonyi (Marton, a szünetben), Pálinkás (Patkós, 63.), Hajduk, Czékus (Tatár, 77.), Telek (Török, a szünetben), Orovecz (Kis D., 71.), Mahler. Edző: Borbás Zsolt.
Gólszerzők: Beregszászi (19.), Frank (39.), Bohák D. (43.).
Jók: Fancsali, Bohák D., Frank, ill. Pacskó, Péter.
Botlik Róbert: Örülök a magabiztos győzelemnek, bár sok helyzetet kihagytunk. Ezt a győzelmet szertárosunk, Mónika felépülésének ajánljuk!
Borbás Zsolt: Az esélyesebb Makó magabiztosan nyert, a második félidőben próbáltuk szervezettebben játszani, de akkorra eldőlt a mérkőzés. Kishitűen, akaratgyengén, és öncélúan nem lehet játszani, mert az ellenfelünk megbüntet.

Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Kiskundorozsma 1–2 (0-1)
Mórahalom, 100 néző. Vezette: Kiss Richárd – jól (Bereczki, Gargya.).
Mórahalom: Mison – Vajda, Heidrich, Rádóczi, Ábrahám, Fehér, Kelemen (Holcsik, 55.), Szekeres (Szűcs, 76.), Csizmadia (László, 76.), Bokányi, Papp Zs. (Szalma, 55.). Edző: Korom Tibor.
Kiskundorozsma: Zékány – Varga Á., Molnár K., Szil (Szántó, 66.), Hochheiser (Agócsy, 89.), Ottlik, Magyar, Fülöp, Lóki (Veszelka, 63.), Molnár Á. (Bárkányi, 89.), Kis B. Játékos-edző: Magyar György.
Gólszerzők: Szalma (90.), ill. Molnár Á. (39.), Kis B. (63.).
Jók: senki, ill. mindenki.
Korom Tibor:Hétről-hétre pontrúgásból kapjuk a gólokat. Amíg ezen nem tudunk túllépni, addig sanszunk nincs meccset nyerni.
Magyar György: Mórahalomról pontokat elhozni mindig nehéz feladat. A hazai csapat nagyon jól állt bele a mérkőzésbe, az első tizenöt perc az övék volt, de utána megnyugodtunk, és felvettük a mérkőzés hőfokát, ami helyzetekben és gólokban mutatkozott meg. Férfias küzdelemben nagyon fontos három pontot szereztünk!

Tiszasziget–DB Futball Bordány 9–1 (4-0)
Tiszasziget, 100 néző. Vezette: Pap Zsigmond Csaba – jól (Halász, Juhász).
Tiszasziget: Grund – Vörös L. (Skribek B., 65.), Papp Á. (Tóth I., 65.), Nagy M. A., Szilágyi, Bánfi (Szabó L., 58.), Pető, Baka (Nagy A., 65.), Rédei, Dancsok, Farkas. Edző: Bány Tamás.
Bordány: Rabi – Fodor (Sahin-Tóth, a szünetben), Márki, Meszes (Kovács P., 65.), Visnyei (Vörös T., 74.), Kovács K., Rácz (Márton, 58.), Kis L., Lippai, Kiss T., Czékus (Krizs, 65.). Edző: Vasas Gábor.
Gólszerzők: Dancsok (25.), Rédei (30.), Baka (34., 56., 59.), Papp Á. (45.), Nagy A. (66.), Szabó L. (73.), Lippai D. (84., öngól), ill. Kovács K. (61.).
Kiállítva: Márki (32.).
Jók: mindenki, ill. Kis L.
Bány Tamás: A srácok maximálisan betartották azt, amit megbeszéltünk. Tesszük a dolgunkat, most két húzósabb meccs vár ránk, ezeket önbizalommal telve várhatjuk.
Vasas Gábor: Gratulálok a Tiszaszigetnek a győzelemhez! Sajnos nagyon sok fegyelmezetlenség jellemezte a csapatunkat, amit ki is használt ellenfelünk. Remélem mindenki belátja, hogy keményebben kell dolgozni ahhoz, hogy eredményesek tudjunk lenni. Sajnálom, hogy a pályán kívül történt olyan eset, aminek nem szabadna megtörténnie egy sporteseményen.

Szentesi Kinizsi–M-Perfect Home-Algyő 2–1 (1-0)
Szentes, 100 néző. Vezette: Csire Róbert – jól (Polyák, Vén).
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Tóth Á., Dovics, Rostás, Papp M. (Locskai, 70.), Horváth K., Illés (Bertók, 83.), Mészáros, Koncz (Varga O., 72.), Piti (Verebélyi, 88.), Vincze. Edző: Szöllősi Ferenc.
Algyő: Heckó – Rádi, Vastag, Bozóki, Horváth A. (Kardos, 80.), Patai, Dudás (Tóth M., 72.), Deák (Buchholcz, 65.), Csányi Á., Róka, Godó (Daróczi, 72.). Edző: Fülöp Tibor.
Gólszerzők: Papp M. (5.), Dovics (58.), ill. Vastag (91.).
Jók: mindenki, ill. Rádi.
Szöllősi Ferenc: Fegyelmezett játékkal egy nagyon jó Algyőt sikerült két vállra fektetni. Nem mindig szép, de eredményes volt a játékunk. A győzelmet a kerek születésnapját ünneplő elnökségi tagnak, Prozlik Istvánnak ajánljuk!
Fülöp Tibor: Lassan, ötlettelenül, rengeteg hibával fociztunk. Meddő mezőnyfölényünk volt, gratulálok a Szentesnek a győzelemhez!

Deszk–Balástya 1–2 (0-1)
Deszk, 100 néző. Vezette: Paczér Balázs – közepesen (Mucsi, Vida).
Deszk: Kőrösi – Teschner (Nagy N., 63.), Szabó R. (Salánki, 71.), Martinkovics, Márkus (Adamov, a szünetben), Csehó (Kovács N., a szünetben), Baucic, Jeszenszky, Markovics, Matyelka, Kormos. Edző: Csordás József.
Balástya: Nagy B. – Kószó (Sári, 73.), Faragó, Bagi, Nagymihály, Szűcs, Malatinszki Á. (Muró, 60.), Malatinszki D., Törköly (Koncz, 86.), Tóth G., Bárkányi. Edző: Puskás István.
Gólszerzők: Martinkovics (79.), ill. Kószó (39.), Bagi (50.).
Jók: Jeszenszky, Martinkovics, Markovics, Adamov, ill. mindenki.
Csordás József: Ha elmondanám a véleményemet, azzal nagyon sok embert megbántanék, akit kedvelek, másrészt be kellene mennem a szövetségbe a fegyelmi tárgyalásra. Gratulálok a Balástyának a győzelemhez!
Puskás István:Ma rátaláltunk egy útra, amelyen a továbbiakban is szeretnénk járni. Gratulálok a csapatnak, egy kiesési rangadón óriásit küzdöttek. Köszönöm a kiváló játékvezetést!

 A vármegyei I. osztály állása
    1.    Szeged II.    9    8    1    0    42    –    8    25
    2.    Tiszasziget    9    6    2    1    30    –    11    20
    3.    Sándorfalva    9    6    2    1    25    –    10    20
    4.    Makó    9    5    3    1    24    –    10    18
    5.    Algyő    9    5    2    2    16    –    7    17
    6.    Dorozsma    9    4    1    4    23    –    20    13
    7.    Szentes    9    4    1    4    14    –    17    13
    8.    Mórahalom    9    3    2    4    19    –    24    11
    9.    Deszk    9    1    1    7    14    –    27    4
    10.    HFC II.    9    1    1    7    7    –    26    4
    11.    Balástya    9    1    1    7    8    –    32    4
    12.    Bordány    9    1    1    7    11    –    41    4

A 10. forduló programja:

Szombat, 14.30: Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Deszk, Kiskundorozsma–Makó, Hódmezővásárhelyi FC II.–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., Sándorfalva–Szentesi Kinizsi, M-Perfect Home-Algyő–Tiszasziget. Vasárnap, 14.30: DB Futball Bordány–Balástya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában