Vízilabda

3 órája

Csongrád-csanádi szakemberek az MVLSZ új elnökségében

Tisztújító közgyűlésen a küldöttek egyhangúlag döntöttek. További négy évig Madaras Norbert marad a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) elnöke. Az elnökségbe csongrád-csanádi szakemberek is bekerültek.

Becsei Dávid

Molnár Tamás (jobbról) lesz az MVLSZ egyik alelnöke, míg Madaras Norbert (középen) az elnöke.

Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

2022. november 19-én választották meg a Magyar Vízilabda-szövetség elnökének Madaras Norbertet. Az elmúlt két esztendő munkáját követően tisztújító közgyűlést tartott az MVLSZ, amelyen a küldöttek egyhangúlag újraválasztották a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót a szövetség első emberének, valamint csongrád-csanádi szakemberek is bekerültek az elnökségbe.

csongrád-csanádi szakemberek, MVLSZ, vízilabda, Madaras Norbert, Kis Gábor
A csongrád-csanádi szakemberek közül Kis Gábor is ott lesz 2024-2028 között az MVLSZ elnökségében.
Fotó: Vidovics Ferenc

Az eseményen Madaras Norbert terveit is részletesen bemutatta. Sportágfejlesztési stratégiája a 2024–2032-es időszakra négy pilléren nyugszik: fenntarthatóság, utánpótlás fejlesztés, eredményesség és a sportág népszerűsítése. A szövetség honlapjának beszámolója szerint viszont még ennél is fontosabb cél, hogy szélesítsék és mélyítsék a sportág bázisát, vagyis még több fiatalt vonzzon be a vízilabda.

Csongrád-csanádi szakemberek az elnökségben

A küldöttek elfogadták az elnöki beszámolót és stratégiát, majd megválasztották az elnököt és az elnökséget. Az MVLSZ egyik alelnöke továbbra is a szegedi háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás lesz, aki a World Aquatics vízilabda-bizottságának a vezetője is. A liga képviseletében ott lesz az elnökségben a szegedi játékvezető, Tóth Sándor, valamint bizalmat szavaztak a küldöttek és bekerült az elnökségbe Kis Gábor, a Szentesi Vízilabda Klub szakmai igazgatója, a Metalcom Szentes OB I.-es csapatának a vezetőedzője is.

A Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) elnöksége a következő négy évre:

Elnök: Madaras Norbert. Társadalmi elnök: Hegedüs Éva. Társelnök: Beck György. Alelnökök: Gergely István, Molnár Tamás. További elnökségi tagok: Biros Péter, Dala Tamás, Faragó Tamás, Kis Gábor, Kovács István, Lovas Péter, Lukács Gergely, Nyíri Zoltán, Székely Bulcsú, Tóth Sándor, Zantleitner Krisztina.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában