Helyi sport

2024.09.05. 11:15

SZTE-Szedeák: vereséggel folytatták a felkészülést

Debrecenben lépett pályára szerdán a szegedi férfi kosárlabdacsapat. Az SZTE-Szedeák a korán összeszedett hátrányát ugyan eltüntette, ám végül a DEAC magabiztosan nyerte meg a felkészülési meccset.

Szeptember 11-én Újszegeden találkozik a DEAC-cal a Szedeák.

Fotó: Gémes Sándor

A győztes rajtot követően Debrecenben folytatódott az SZTE-Szedeák felkészülése. Balogh Szilárdék a DEAC otthonában léptek pályára, a Tisza-partiaknál pedig három légiós lépett pályára, miután a hét elején bekapcsolódott a közös munkába az amerikai center, Alan Herndon is. Korán tízpontos hátrányba került a Szedeák, és ugyan 32–30-nál egylabdára zárkóztak a szegediek, de a fordítás ekkor nem sikerült. A felkészülési időszakban már régebb óta közösen készülő DEAC végül magabiztos sikert aratott. Az SZTE-Szedeák szombaton a Kecskemét otthonában folytatja az előszezont, majd jövő szerdán, szeptember 11-én ismét a hajdúsági csapat lesz az ellenfél, ám akkor az újszegedi sportcsarnokban találkoznak a felek.

SZTE-Szedeák felkészülés
Kobe Langley volt az SZTE-Szedeák legeredményesebbje Debrecenben.
Fotó: Gémes Sándor

Sajnos csak két jó rövid periódusunk volt, az utolsó öt-hat percre teljesen szétestünk. Még nagyon sok kommunikációs hiba van a csapaton belül, hiszen nemrég óta edzünk együtt. A bajnokság kezdetéig még sok mindenen kell dolgoznunk – összegzett a találkozót követően Simándi Árpád, az SZTE-Szedeák vezetőedzője.

DEAC–SZTE-Szedeák 84–59 (26–17, 22–18, 13–10, 23–14)
Férfi kosárlabda felkészülési mérkőzés, Debrecen.
DEAC: Anderson 16/9, Pongó 6/6, Drenovac 21/6, Williamson 12/3, Osztojics 10.Csere: Neuwirth 3/3, Garamvölgyi 2, Hőgye 3/3, Kovács 5/3, Várszegi, Czermann 6, Balázsi. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
SZTE-Szedeák: Langley 13/3, Cseh 5, Cohill 4/3, Davis 8/6, Herndon 9/3. Csere: Balogh 9, Zsíros 6/6, Mayer 5/3, Anda. Vezetőedző: Simándi Árpád.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában