Szegedi hírek

2024.09.15. 20:00

Ezek voltak a legfontosabb események vasárnap a delmagyar.hu-n

Delmagyar.hu

Négy közúti balesethez vonultak a tűzoltók

Vasárnap reggel oldalára borult egy busz Szegednél. Pár órával később két autó karambolozott Szeged és Sándorfalva között. Este megpördült és szalagkorlátnak ütközött egy autó az M43-as autópályán, míg Makó és Kövegy között árokba borult egy személyautó.

Kéttannyelvű, nemzetközi osztály indul jövőre a Báthory-gimnáziumban

Hatosztályos, kéttannyelvű képzést indítanak jövőre a Báthory-gimnáziumban, ebben az osztályban külföldi diákokat is fogadnak. Az iskolában lehetőség lesz nemzetközi érettségit is tenni.

A Feketevár, Csongrád legendás áruháza

Noha már két évtizede bezárt, a csongrádiak még mindig jó szívvel emlékeznek a Feketevár divatáru-áruházra, amely a maga nemében az első volt a városban – mi több, híre-neve az egész vármegyébe eljutott.

Ferencszállás ünnepének nem ártott az eső

A ferencszállási hétvégét nem tette tönkre az eső: az ünnepi programok egy részét a faluház nagytermében, a többit fedett színpadon, illetve rendezvénysátor alatt tartották meg.

Vízgazdálkodási reformot követel a Mi Hazánk

A tüntetők traktorokkal Ásotthalomról indultak, és Toroczkai László pártelnök és országgyűlési képviselő vezetésével Szegedre, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal épületéhez vonultak, ahol egy petíciót is átadtak.

Leinweber Olivér: a sport néha igazságtalan, nem a legjobb nyer

Három szegedi játékossal a keretében Európa-bajnoki elődöntőt játszott az U19-es férfi vízilabda-válogatott Burgaszban. Leinweber Olivér csapatkapitány szerint most a sport igazságtalanságát élték át, de az eredmények azt mutatták, kiegyensúlyozott volt a mezőny, akárcsak a felnőtteknél az olimpián.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában