Férfi kosárlabda

1 órája

SZTE-Szedeák: győzelem a főpróbán

17 pontos hátrányból fordítottak az utolsó felkészülési mérkőzésen. Az SZTE-Szedeák az utolsó negyedbeli játékával győzött az NKA Universitas Pécs otthonában.

Az előszezon utolsó mérkőzését vívta az SZTE-Szedeák az NKA Universitas Pécs vendégeként. A szegediek szerdára tervezett, Alba Fehérvár elleni edzőmeccse elmaradt, így a héten ez volt az egyedüli alkalom, amikor meccskörülmények között gyakorolhattak.

Jay Heath, SZTE-Szedeák
Jay Heath volt az SZTE-Szedeák legeredményesebb játékosa a pécsi edzőmeccsen.
Fotó: Karnok Csaba

Közel húszpontos hátrányból fordított az SZTE-Szedeák

Nem kezdett jól a Szedeák, amely a második negyedben már 17 pontos hátrányban is volt 37–20-nál. Zsíros Péterék azonban innentől megkezdték a felzárkózást, és bár az utolsó tíz percnek még tízpontos hátrányból indultak neki (56–46), a záró játékrészben sikerült megfordítani a mérkőzést. Végül négy ponttal bizonyult jobbnak a pécsieknél a Szedeák, így a Tisza-partiak győzelemmel hangoltak a bajnoki rajtra, egyúttal győzelemmel ünnepelhette születésnapját a csapat játékosa, Polányi Kristóf.

Az SZTE-Szedeák legközelebb már tétmérkőzésen lép pályára, hiszen szeptember 28-án a Zalaegerszeg vendégeként indítja a férfi kosárlabda NB I./A csoportját.

Simándi Árpád:A legfontosabb, hogy igazi csapatként játszottunk. Sokat fejlődtünk az elmúlt egy hétben és ugyanezt az utat kell járnunk a folytatásban is.

NKA Universitas Pécs—SZTE-Szedeák 67–71 (17–12, 26–17, 13–17, 11–25)
Férfi kosárlabda, felkészülési mérkőzés, Pécs, NKA Aréna.
NKA Pécs: Durham, Nikolics 16/3, Meleg 17/3, Durmo 8, Bacovics 7. Csere: Brbaklics 2, Scherer 12/6, Rátgéber 3/3, Kerpel-Fronius G., Bor, Herger. Vezetőedző: Csirke Ferenc. 
SZTE-Szedeák: Langley 6/3, Cseh 7, Heath 22/9, Zsíros 10/3, Herndon 14. Csere: Cohill 2, Anda 3, Balogh 7, Polányi. Vezetőedző: Simándi Árpád.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában