Szentesi Delfin ESC

2 órája

Két országos csúcsot úszott a szentesi szenior sportoló

Rendkívül eredményes versenyt zártak Debrecenben. A Szentesi Delfin ESC úszói a III. Nemzetközi Szenior Úszóversenyről, a II. Dr. Rentka László Emlékversenyről negyvennyolc éremmel és két új országos csúccsal tértek haza.

Becsei Dávid

Ők képviselték a Szentesi Delfin ESC-t Debrecenben.

Forrás: Szentesi Delfin ESC

Negyvennél is több klub úszója nevezett a debreceni III. Nemzetközi Szenior Úszóversenyre, amely a város egykori kiváló úszójának, Dr. Rentka Lászlónak nevét is viseli. Magyar úszók mellett érkeztek nevezők Ausztriából, Szerbiából, Romániából és Szlovákiából. A Szentesi Delfin ESC tizennégy úszója vett részt az eseményen.

Szentesi Delfin ESC, szenior úszás, Melkuhn Dezső
Egyéniben és váltóban is remekeltek a Szentesi Delfin ESC szenior úszói.
Fotó: Szentesi Delfin ESC

Tizennégyen képviselték a Szentesi Delfin ESC-t, akik összesen negyvennyolc érmet gyűjtöttek be. Huszonhárom arany-, tizenhét ezüst- és nyolc bronzérem volt a termés, amivel a csapatrangsor harmadik helyén zártak.

A kétnapos verseny során harmincnyolc versenyszámot rendeztek, többet ezek közül emlékszámként indítottak el. A korosztályos világcsúcsokhoz viszonyított százalékos időeredményt tekintve az abszolút férfi és női dobogósokat külön is elismerték. Ezek alapján a szentesiek közül Venczel Kincső 200 méter gyorson (93,79%) abszolút első, Pólyáné Téli Éva 200 méter mellen (84,77%), valamint 100 méter mellen (82,88%) egyaránt abszolút második helyet szerzett.

Csúcsokat döntött a Szentesi Delfin ESC sportolója

A debreceni szenior úszóversenyen két országos csúcs is született. Mindkettő a Szentesi Delfin ESC sportolójának nevéhez fűződik. Venczel Kincső 200 méter gyorson (2:22,71) és 400 méter (5:40,46) vegyesen állított fel új rekordot.

A szentesiek éremtáblázatának az élén Pólyáné Téli Éva és Melkuhn Dezső végzett hat-hat aranyéremmel. Bocskai Zsófia két-két arany- és ezüstérmet úszott össze, míg Horváth Roland egyszer elsőként, háromszor másodikként, kétszer harmadikként és egyszer ötödikként csapott a célba. Pengő László jó szokásához híven 50 mellen a dobogó legfelső fokára állhatott fel, de további három ezüstérmet is szerzett. Berekméri István mindhárom éremből nyert egyet-egyet, míg Bodnár Istvánné egyetlen versenyszámban indulva 50 méter mellen lett aranyérmes.

Négy éremmel gazdagodott Sebők Tamás (két-két ezüst- és bronz), Rozgonyi Eszter és Debreceni Beáta kettő, Szabó Imre és Petz János pedig egy-egy alkalommal állhatott fel a dobogóra, míg Kanfi-Horváthné Berezvai Gyöngyi éppen csak lecsúszott arról 50 méter mellúszásban.

Váltóban is szépen teljesítettek a szentesi szenior úszók, ugyanis négy arany-, három ezüst- és egy bronzérem volt a termésük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában