Helyi sport

2 órája

Kiskunhalason küzdöttek a veteránok

Egymás után másodszor is Kiskunhalas adott otthont a veterán birkózók országos bajnokságának. A klubok között a Szegedi VSE lett a második legeredményesebb klub.

Mádi József

Néhány héttel a horvátországi veterán világbajnokságot megelőzően tartották meg a korosztály országos bajnokságát, amelynek akárcsak 2023-ban, ezúttal is Kiskunhalas adott méltó otthont, és amelyen a Szegedi VSE sportolói is részt vettek.

Szegedi VSE
A Szegedi VSE veterán birkózói (balról Ádám Attila, Bodai László, Savanya Ferenc edző, Kalmár István, Rakusz Sándor, Strohner Csaba, Nádas László) emlékezetes országos bajnokságot zártak. Fotó: Szegedi VSE

Szegedi VSE: ezüstérem

A birkózók két fogásnemben és hat kategóriában küzdhettek meg egymással, amely sokak számára remek erőfelmérő volt az október 8. és 13. között a horvátországi Porec-ben esedékes világbajnokságot megelőzően.

Több világbajnoki érmes is szőnyegre lépett a korosztályból, valamint a bemérlegelt versenyzők között ezúttal is ott volt Újpestet képviselve egykori olimpikonunk, az Európa-bajnoki ezüst- és kétszeres bronzérmes Kékes György, akinek ugyan szőnyegre nem kellett lépnie, hiszen nem akadt ellenfele az E-kategória 130 kilogrammos súlycsoportjában.

A legeredményesebb csapat a Tatabányai Sport Club lett 84 ponttal, másodikként a Szegedi VSE 74, míg harmadikként a Dunaújvárosi KSE zárt 38 ponttal.

A Szegedi VSE kiválóságai közül aranyérmet nyert szabadfogásban Kalmár István (B kategória, +130 kilogramm), Bodai László (E kategória, 70 kilogramm), Rakusz Sándor (E kategória, 88 kilogramm), Nádas László (E-F kategória, 70 kilogramm), míg kötöttfogásban Bodai László (E kategória, 70 kilogramm), Strohner Csaba (E kategória, 88 kilogramm) és Nádas László (E-F kategória, 70 kilogramm). A felsoroltak közül Kalmár és Bodai részt vesz a poreci világbajnokságon.

A szegediek a következő kerettel utaztak el: Ádám Attila, Bodai László, Savanya Ferenc edző, Kalmár István, Rakusz Sándor, Strohner Csaba, Nádas László.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában