Fejlődnek

2 órája

Egyre népesebb a Szegedi Kerékpáros Sport Club

Három évvel az újjáalakulás után 2024-ben már országos bajnoki címeket nyertek. A Szegedi Kerékpáros Sport Club a továbbiakban is magas célokat tűzött ki maga elé.

Vajgely Pál

Idén már három országos bajnoki címmel büszkélkedhet­nek a Szegedi Kerékpáros Sport Club tagjai. Bozsik Bence a mastersek között győzött, a kritérium országos bajnokságon Hemmert János és Kocsis Ágnes is aranyérmert nyert mastersben, míg Jovanovics Szebasztián bronzérmes lett, az U17-es ob-n pedig Lázár Viktor végzett a harmadik helyen. 

Szegedi Kerékpáros Sport Club
A Szegedi Kerékpáros Sport Club versenyzői közül Kocsis Ágnes is ob-aranyat nyert.
Fotó: Szegedi Kerékpáros Sport Club

Három éve alakultunk újjá, tavaly kezdtük el az utánpótlás-­nevelést. Tavaly 24 érmünk volt, viszont országos bajnokságon nem voltak dobogósaink, idénre 50 fő fölötti lett a létszámunk. A célunk, hogy 2026-ra ezt megduplázzuk, és legyünk százan – mondta lapunknak a klub ed­­zője, Vasziljev Dejan. 

Októberben versenyt rendez a Szegedi Kerékpáros Sport Club

Hamarosan újabb érmekkel bővülhet az idei, egyelőre 55 medálból álló kollekció, hiszen a magyar ligakupa-sorozat befejező állomása előtt a szegedi klub versenyzői közül összesen heten is dobogós helyen állnak. Az utolsó fordulót ráadásul Szegeden rendezik majd, október 20-án a Misik László-emlékverseny lesz a sorozat utolsó állomása, és több szegedinek jó esélye van a végső győzelemre is. 

Az U15-ösök között például Köröm Szilárd és Lippai Áron áll az első két helyen. Az U17-eseknél Posta Zsombor, míg az U19-es hölgyek mezőnyében Dobronay Dorottya is az élről várhatja az utolsó fordulót. A masters 1-es kategóriában Horváth Tamás második, míg a masters 2-ben Józsa Ernő a harmadik helyen áll, akárcsak az U13-asok között versenyző Kondrath Máté.

A szegediek edzései a múzeumtól indulnak kedden és csütörtökön 16.30-tól, míg szombaton és vasárnap 9 órakor kezdenek, utóbbi napon közösen edzenek a horgosiakkal. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában