Fejlesztések

2 órája

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben (fotók)

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget Budapest Projekt keretében – mondta el Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója hétfőn a Városligetben tartott sajtótájékoztatón.

MW

A Városliget legújabb fejlesztéseként több mint 3000 négyzetméteren újult meg a ballon környékének zöldfelülete

Forrás: Liget Budapest

A Városliget legújabb fejlesztéseként több mint 3000 négyzetméteren újult meg a ballon környékének zöldfelülete, elkészült az új úthálózat, új utcabútorokat helyeztek ki, 1500 különböző cserjét és növényt ültettek el, és félezer évelővel színesedett a környék – emelte ki a vezérigazgató. Hozzátette: a Nemzeti Galéria építésével pedig „zárókő kerül a liget kulturális fejlesztéseire is”.

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg
Forrás: Liget Budapest

Gyorgyevics Benedek felidézte, hogy több mint tíz évvel ezelőtt döntöttek a Városliget teljes zöldfelületének hatvanról hatvanöt százalékra növeléséről és megújításáról. Ezt teljesítették, továbbá évről évre folyamatosan növelték a revitalizált parkrészek számát is. „Idén a KRESZ Park felújításával több mint 30 000 négyzetméter zöldfelületet újítottunk meg, a BallonFly környezetének mostani rehabilitációjával pedig már átléptük a 270 000 megújított négyzetmétert a Városligetben” – hangsúlyozta.

Gyorgyevics Benedek elmondta, hogy a fejlesztések a látogatók körében is népszerűek, hiszen a Városligeti Nagyjátszótértől a Mőcsényi Mihály botanikus kertig, a Városligeti sportcentrumtól a kutyás élményparkokig mindenhol magas kihasználtságot látnak.

Az épített környezet, a Magyar Zene Háza, a Néprajzi Múzeum vagy a Szépművészeti Múzeum megújítása mind olyan attrakció, amelyeket múlt szombaton Dubajban is díjaztak, az International Travel Awards-on három turisztikai díjat is kapott

 – emlékeztetett.

Nagy Balázs, a BallonFly Zrt. vezérigazgatója felidézte, hogy több mint két éve visszatért a parkba egy több mint 120 évvel ezelőtt is nagy népszerűségnek örvendő légi attrakció, a városligeti ballonozás. 

A formájával és színvilágával Szinyei Merse Pál ikonikus festményét megidéző városligeti Ballon-kilátó mára mintegy 4 000 órát töltött a levegőben, mintegy 11 000 alkalommal emelkedett a magasba.

Több mint két éve visszatért a parkba egy több mint 120 évvel ezelőtt is nagy népszerűségnek örvendő légi attrakció, a városligeti ballonozás
Fotó: Mohai Balázs / Forrás: Liget Budapest

 A fedélzet helyszínt adott már élő koncerteknek, lánykéréseknek, felvonták vele a húszméter hosszú olimpiai zászlót, valamint a Liget Budapesttel és a Bethesda Gyermekkórházzal kötött együttműködés révén az intézményben tartósan gyógyuló gyerekek ingyen utazhatnak a ballonnal.

Így újult meg a Városliget

A Városliget zöldfelületének rehabilitálása 2017-ben kezdődött el. Az első ütemben 2018-ra a Hermina kutyás élménypark, a Vakok kertje és az Ifjúsági sportpályák újultak meg összesen 25 ezer négyzetméteren. 2018 és 2020 között, a második, több mint 150 ezer négyzetméternyi parkfelületet felölelő ütemben elkészült a Millennium háza melletti Rózsakert, a Nagyjátszótér, valamint a sportpályák és a két kilométer hosszú futókör is. Újjászületett a Mőcsényi Mihály botanikus kert, mellette a Piknik kert, a Királydomb és az Ajtósi kutyás élménypark is. A 2021 és 2023 között megvalósult harmadik ütemben a Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum környezete újult meg, létrejött a zenei játszótér és kialakult a Hősök terét, valamint az Ajtósi Dürer sort összekötő zöld, virágos Városligeti Promenád, a harmadik ütemben pedig összesen 90 ezer négyzetméternyi zöld felületet újítottak meg vagy hoztak létre.

Nézze meg, hogyan szépült meg a Városliget:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában