Idegenben jobban játszott ellenfelénél az első osztályú csapat

2024.09.08. 10:19

Pontot érdemeltek volna

A női labdarúgó Simple liga NB I. harmadik fordulójában a KÉSZ-St. Mihály-Szeged Felcsúton lépett pályára, és ugyan jobban játszott ellenfelénél, mégis kikapott 3–2-re.

Mádi József

Hiába voltak jobbak a szegediek (kék-feketében), vereséget szenvedtek.

Fotó: Gémes Sándor

Egészen más arcát mutatta ezen a mérkőzésen a szegedi együttes, mint legutóbb a Pécs elleni hazai bajnokin. Ezúttal remek futballt láthattak a szurkolók, és akár a siker is benne volt a játékban. A meccs elején a St. Mihály uralta a találkozót, ám sajnos a labdajártas közbeni hiba hazai gólt eredményezett. A második Puskás-találat is elkerülhető lett volna, hiszen az értékesített 11-es előtt nem igazán kellett volna szabálytalankodni. 

A szegediek kedvét mindez egyáltalán nem szegte, hiszen még a szünet előtt egy szöglet után sikerült egy remek fejesgóllal szépíteni. A szünet után fokozta a nyomást a szentmihályi alakulat, mégis a Puskás szerzett gólt a volt szegedi Milana Knezevic révén, majd erre három percre jött az újabb válasz Ónodi Vanessza remek emelése után.

A hajrában mindent megtett a vendégcsapat az egyenlítésért, ám ez sajnos nem jött össze, így maradt a 3–2-es hazai siker. 

A KÉSZ-St. Mihály-Szeged pénteken 13 órától a Szent Gellért Fórumban a Győrt fogadja az újabb bajnoki fordulóban.

Hadár Attila: – Néha igazságtalan játék a futball, hiszen a mai meccs képe alapján rászolgáltunk volna egy döntetlenre minimum Felcsúton. Úgy gondolom, ezen a mérkőzésen mutatta meg az igazi arcát a csapat, csak dicséret illeti a játékosokat a hozzáállás és a mutatott futball miatt. Sajnos benne voltak a hibák a mai bajnokiban, hiszen három gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, ám ennek ellenére volt esélyünk a pont megszerzésére, vagy esetleg a győzelemre is. A második félidőben mindössze háromszor jött át a térfelünkre a Puskás Akadémia, akkora nyomás alatt tartottuk őket. Ha a pénteki Győr elleni rangadón ilyen mentalitással lépük pályára, akkor elérhetjük a hőn áhított bravúros eredményt.

Puskás Akadémia–KÉSZ-St. Mihály-Szeged 3–2 (2-1)
Labdarúgó Simple liga NB I., 3. forduló. Felcsút, Puskás Akadémia, Pancho Aréna. Vezette: Kovács Fanni (Végh Márton, Deme Martin).
Puskás Akadémia: E. Dannback – Palakovics L., Harmat S., Pécsi D. (Jánoska M., 90.), Tóth Zs. (Bokor A., 46.), Szarvas S., M. Szuroceva (M. Knezevic, 60.), Nagy N., Nagy Lili, Brekovszki J. (Szűcs F., 46.), K. Tanaskovic. Vezetőedző: Halászi Kinga.

Szent Mihály: Aradi J. – L. Marjanovic, Kránicz V., Sajti K., Németh P. (Juhász E., 79.) – S. Simonovic, Koszo S., S. Malesevic – J. Petrovic, Sovány D. (Ónodi V., 79.), Nagy Lilla. Vezetőedző: Hadár Attila.

Gólszerzők: K. Tanaskovic (9.), Nagy Lili (11-esből, 24.), M. Knezevic (77.), illetve L. Marjanovic (34.), Ónodi V. (80.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában