Erős főpróba következik

2024.09.06. 20:06

A Pick Szeged Tatabánya elleni rangadóval készül a BL-re

A Mol Tatabánya KC az elmúlt héten egy doboji felkészülési tornán 28–26-ra legyőzték a horvát bajnok RK Zagrebet. Ez is mutatja, kiváló erőfelmérő várhat a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatára szombaton 18.15-től (élő: M4 Sport) a Pick Arénában a BL-nyitány előtt.

Becsei Dávid

Eger, Gyöngyös, Tatabánya. Egyre nehezebb ellenfelek, Bánhidiék a Magdeburgra készülnek.

Fotó: Karnok Csaba

Két előrehozott bajnoki mérkőzés után a férfi kézilabda NB I. első fordulójából rendezett találkozóval folytatódik a Pick Szeged programja. A nyáron átalakult Mol Tatabánya KC ellen tarthat főpróbát Michael Apelgren vezetőedző együttese a jövő csütörtöki, SC Magdeburg elleni BL-nyitányra.

A Pick Szeged kapusai rotációban védenek. Nagy Martin (képünkön) a Gyöngyös, Mikler Roland az Eger ellenvédett egy-egy félidőt, míg Tobias Thulin mindkét bajnokin kapott harminc-harminc percet.
A Pick Szeged kapusai rotációban védenek. Nagy Martin (képünkön) a Gyöngyös, Mikler Roland az Eger ellenvédett egy-egy félidőt, míg Tobias Thulin mindkét bajnokin kapott harminc-harminc percet.
Fotó: Karnok Csaba

Harmadik bajnokiját játssza a Pick Szeged

Hét napon belül a harmadik bajnoki mérkőzést rendezik Szegeden, amelyek még a csapat felkészülését is szolgálják az őszi nagy feladatokra. Az Eger ellen 41–23-ra nyertek Bodó Richárdék, míg a HE-DO B. Braun Gyöngyöst 35–27-re győzték le

Legyőzték a horvát bajnokot

Az elmúlt héten a bosznia-hercegovinai Dobojban szerepelt felkészülési tornán a Tatabánya. A csoportkör so­­rán 28–26-ra győzték le az RK Zagrebet, míg a horvát bajnokhoz hasonlóan BL-résztvevő Eurofarm Pelisztertől 32–29-es vereséget szenvedtek. Utolsó csoportmeccsükön a Marko Krivokapics edzett szerb Crvena zvezdát 26–24-re múlták felül, a bronzmeccset viszont a török Besiktas ellen 37–33-ra elvesztették. 

Nyolcan távoztak

A nyári átigazolási időszak során nyolc játékosát cserélte ki a tatabányai klub, amelynek vezetőedzője az egykori veszprémi klasszis balszélső, Cristian Ugalde. A Ferencvárosba igazolt tőlük a magyar válogatott jobbátlövő, Ancsin Gábor, valamint az irányító Győri Mátyás. Győrbe távozott két beállójuk, Vajda Huba és Vilovszki Uros, de Josip Peric és Juhász Ádám sem folytatja pályafutását a Bányásznál. Pergel Andrej Logronóba igazolt, Reza Jadegarit pedig egri mezben már láthattuk idén a Pick Arénában pályára lépni. 

A PSG-ből is igazoltak

A Paris Saint-Germainből és a HBC Nantes-ból is erősített a MOL Tatabánya KC. A francia bajnok perememberének számított az irányító Sadou N’Tanzi, míg a balszélső Baptise Damatrin az ezüstérmestől tette át hozzájuk a székhelyét. Damatrin az előző idényben 12 gólt lőtt az Európa-ligában, míg N’Tanzi 11-et a Bajnokok Ligájában. A Füchse Berlinnel 2015-ben és 2016-ban megnyerte a nem hivatalos klubvilágbajnokságot, 2018-ban pedig az EHF-kupát a beálló Ignácio Plaza Jiménez. Két balátlövőt is igazoltak a lengyel bajnokságból, Damian Przytula a Górnik Zabrzétól, Matej Havran pedig a Robe Zubritól jött a Kék Tigrisekhez. A görög AEK Athéntól igazolt Tatabányára a brazil irányító, Patrick Lemos, ő viszont sérülés miatt valószínűleg kihagyja a szegedi bajnokit. Ismerősként térhet vissza a 20 éves kapus, Radvánszki Attila, aki a 2023–2024-es idényben az OTP Bank-Pick Szeged U21 kapuját 28 meccsen védte az NB I./B-ben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában