Sikerült a terv

2 órája

Mocsári Bence Európa-bajnoki címet nyert

Karrierje fénypontját érte el a makói paratriatlonista. Mocsári Bence óriási hajrával megnyerte a franciaországi Vichyben rendezett paratriatlonos Európa-bajnokságot a PTS5-ös kategóriában.

Delmagyar.hu

Sikerült Mocsári Bence terve Franciaországban: a makói paratriatlonista a franciaországi Európa-bajnokság előtt azt nyilatkozta lapunknak, mindenképpen éremért érkezett Vichybe. A 24 éves, olimpiai ötödik Mocsári óriási hajrával 56 perc 48 másodperc alatt ért célba, s egyetlen másodperccel előzte meg a portugál Filipe Marquest. A harmadik helyen az ír Tom Williamson végzett.

Mocsári Bence, Eb
Mocsári Bence aranyérmet nyert a franciaországi Eb-n.
Fotó: Szabó Miklós

Ez karrierem fénypontja, az biztos! Nagyon kemény menet volt. Őszintén, nagyon elfáradtam, kiadtam mindent magamból, de közben élveztem is a versenyt. Jól esett elsőként átszakítani a célszalagot. Nagy sprint volt a vége, de nagyon jó volt nyerni. Innen már csak felfelé szeretnék menni, ami talán túlzásnak hangzik, de ez egy szép eredmény és keményen megdolgoztunk érte, amiből kijött ez végre. Jó volt az 5. hely a paralimpián, de ott elestem, pedig anélkül meglett volna a 4. hely és ez most egy jó revans. Jól esett végre kiadni magamból mindent és a maximumot nyújtanimondta Mocsári Bence a futamot követően.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában