Európa-bajnokságra utaznak a Tisza Tollas SE tehetségei

2024.09.05. 08:45

Kijutottak, meccset nyernének

A Tisza Tollas SE két tehetsége, Tóth Gábor Zoltán és Susányi Vera is részt vehet a tollaslabdázók U15-ös Európa-bajnokságán, amelyet szeptember 11. és 14. között rendeznek a lengyelországi Suwalkiban. Tóth egyesben, Susányi párosban bizonyíthat a versenyen.

A Tisza Tollas SE két tehetsége, Tóth Gábor Zoltán és Susányi Vera is részt vehet a tollaslabdázók U15-ös Európa-bajnokságán.

Fotó: Tisza Tollas SE

A szövetség objektív és szubjektív szempontok alapján kialakított követelményrendszere határozta meg, ki kerülhet a csapatba, ezek alapján hívták meg a két szegedit a válogatottba. 

– Az áprilisi korosztályos országos bajnokságon Gábor és Vera közösen ezüstérmet szerzett vegyes párosban, míg előbbi férfi párosban bajnok lett, egyéniben második, utóbbi egyéniben harmadik helyen zárt. Gábor a fiú párost klubtársával, Tóth Tamással nyerte meg, aki most kimaradt. Ezt sajnálom, mert szerintem helye lett volna a válogatottban, miután a korosztályos ranglistát is toronymagasan vezetik, ám a skót szövetségi kapitány valamiért nem látott benne potenciált – mondta a válogatási elvekről Pápai Balázs edző.

– Azt kértem tőlük, hogy próbálják meg kiélvezni az eseményt, érezzék jól magukat. A cél a kijutás volt, amit teljesítettek, nem gondolom, hogy azonnal újabb elvárásokat kellene megfogalmaznom feléjük. Ami a saját várakozásaikat illeti, biztos, hogy szeretnének meccset nyerni, erre meg is van az esélyük. Edzőként remek érzés, hogy kijutottak. Az utóbbi másfél évben foglalkoztam velük, előtte Didi Purwanto és Dian Ayu Mayasari készítette fel őket, de úgy érzem, a kvalifikációjuk is jelzi, tudtuk tartani a színvonalat – tette hozzá Pápai.

Tóth Gábor szeptember 11-én, szerdán kezdi az Európa-bajnokságot, a legjobb 32 közé kerülésért az ötödik kiemelt szlovén Tim Bregar lesz az ellenfele.

– Az U15-ös korosztály alatt nem rendeznek Európa-bajnokságot, így számomra ez lesz az első ilyen esemény. Izgulok, de ez szerencsére csak addig tart majd, amíg az első meccsem el nem kezdődik. Megpróbálom kihozni a legtöbbet az Eb-ből: bár kiemelt játékos ellen kezdek, láttam már játszani nemzetközi versenyeken, videón is megnéztem a meccseit, ez alapján azt gondolom, nem leszek esélytelen – fogalmazott Tóth Gábor, aki kilenc éve a Tisza Tollas SE sportolója.

Susányi Vera évek óta szerepel a nemzetközi porondon, így most az Eb-re utazás sem érte váratlan helyzetként. Párosban kvalifikált, a pécsi Lujber Hédi oldalán, a 16 közé jutásért játszik majd szeptember 12-én, csütörtökön egy görög vagy egy litván duó ellen.

– Szeretem a párost, még talán jobban is, mint az egyest, mert az egyik legjobb barátnőm oldalán szerepelhetek, és ilyenkor érzem, hogy rá is számíthatok. Hédi erősebben támad, ezért ő van hátul, nekem jobban mennek az ejtések, így enyém a háló előtti rész – elosztottuk a feladatokat. Szeretném élvezni a meccseket, és kihozni a legjobbat az Európa-bajnokságból – fogalmazott az ötéves kora óta tollasozó Susányi Vera.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában